UA-49499200-1

Βενετία και Μονεμβασιά φιγουράρουν στην έκθεση του James Foot στη Βενετία

Τοπία από την υπέροχη Βενετία, τη μοναδική Μονεμβασιά αλλά και το γραφικό Κυπαρίσσι, φιγουράρουν στην έκθεση του χαρισματικού ζωγράφου James Foot τον Απρίλιο στη Βενετία.

Ιδιαίτερα έργα που επιβεβαιώνουν την άρρηκτη σύνδεση αλλά και τη δυναμική των δύο τόπων. Δύο κόσμων με έντονους ιστορικούς δεσμούς αλλά και με ένα λαμπρό μέλλον, υπό το βλέμμα πάντα της σωστής διαχείρισης και κυρίως του σεβασμού στην ιστορία και τον πολιτισμό τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο James Foot είχε πραγματοποιήσει μια εξαιρετική έκθεση με τίτλο «Μονεμβασιά», στις εγκαταστάσεις της Οινοποιητικής Μονεμβασίας, από τις 10 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2023.

Δείτε τα έργα της έκθεσης στη Βενετία πατώντας ΕΔΩ

Λίγα λόγια για τον James Foot
Ο James Foot, γεννημένος στην Κορνουάλη, επισκέπτεται χρόνια την Ελλάδα, ενώ τα τελευταία χρόνια μένει μόνιμα στο Κυπαρίσσι Λακωνίας, αποκτώντας μάλιστα και την ελληνική υπηκοότητα.

Πολυτάλαντος και πολυσχιδής με αγροτικές καταβολές που του δίδαξαν να βλέπει τη φύση, να την αγαπά, να την καλλιεργεί και τελικά να την αποτυπώνει. Με μέσα το σχέδιο, το χρώμα με περιορισμένη άλλες φορές την παλέτα του κι άλλες με αποχρώσεις του ιδίου χρώματος, απαθανατίζει αυλές, βάρκες, ταπεινές αυλόπορτες, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της Μονεμβασίας, του Κυπαρισσίου και των Σπετσών.

Με τη δύσκολη τεχνική της υδατογραφίας που δεν συγχωρεί εύκολα τα λάθη, με τη σύλληψη και τη δημιουργική διαδικασία σε ετοιμότητα, με την ολοκλήρωση των μικρών έργων στην ύπαιθρο και των μεγάλων στο εργαστήρι, μάς προσφέρει ένα έργο που το απολαμβάνει η όραση.

Έργα εμπεριστατωμένης μελέτης κι ενός επιμελέστατου σχεδίου, χωρίς να γίνεται εμφανής ο συστηματικός έλεγχος, με την ελευθερία του χρώματος να μην περιορίζεται απ’ το σχέδιο αλλά να ορίζεται απ’ το φως.

Check Also

Μονεμβασία: Φωτιά στην περιοχή Αγίου Στεφάνου – Κινδύνευσαν δύο κατοικίες

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην περιοχή …

G-EZ117CQG76