UA-49499200-1

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση ετοιμότητας στο Βασιλάκι

Με πλήρη επιτυχία διεξήχθη η διακλαδική άσκηση ετοιμότητας «ΠΥΡΑΝΘΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΙΟ», το απόγευμα της Δευτέρας 15 Απριλίου, στην τοπική κοινότητα Βασιλακίου του Δήμου Ευρώτα, παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και πολιτικής Προστασίας.

Εκτυλίχθηκε σε μικτή ζώνη δάσους-οικισμού, με το σενάριο της ασφαλούς απομάκρυνσης ατόμων, το σχεδιασμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου και ευρύτατη συμμετοχή φορέων και πολιτών.

Ο βουλευτής Λακωνίας και Μέλος της Ομάδας Σχεδιασμού της Άσκησης, Νεοκλής Κρητικός υποδέχτηκε τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, με τον οποίο συνέπραξαν γι’ αυτήν τη δράση πριν 2 περίπου μήνες, τον οποίο ευχαριστεί θερμά, γιατί όπως επισημαίνει «ενστερνίσθηκε την πρόταση».

Ο σχεδιασμός της άσκησης, στην οποία υπήρξε ευρύτατη συμμετοχή φορέων, συλλόγων, εθελοντών πολιτών, έγινε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου και εκτελέστηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο.

Παρόντες μεταξύ άλλων ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο  Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός και ο Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας.

Check Also

Δ. Μονεμβασίας: Σύλληψη ατόμου για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Συνελήφθη, χθες (11.4.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

G-EZ117CQG76