UA-49499200-1

Ξεκίνησε η κατασκευή των τριών νοσοκομείων σε Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και Σπάρτη

Τέλη 2026, αρχές 2027 εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της naftemporiki.gr, τα 3 νοσοκομεία σε Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και Σπάρτη, συνολικής αξίας 443 εκατ. ευρώ (προ ΦΠΑ) που κατασκευάζει η εταιρεία Άβαξ, για λογαριασμό του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ειδικότερα, για το νοσοκομείο της Κομοτηνής έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εκσκαφές  και προσεχώς τα έργα προχωρούν σε επόμενη φάση. Οι εκσκαφές ξεκίνησαν και στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη Σπάρτη αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες (σε αυτή τη μονάδα απαιτείται ανακαίνιση και υφιστάμενων εγκαταστάσεων, κατεδάφιση του μισού κτιρίου και να μεταφερθούν οι υπηρεσίες στο υπόλοιπο τμήμα).

Πρόκειται για ένα έργο που όπως αναφέρει το δημοσίευμα «δεν έχει μόνο επιχειρηματικό – οικονομικό ενδιαφέρον αλλά πρωτίστως κοινωνικό» καθώς αφορά σε νέες νοσοκομειακές μονάδες (γενικό νοσοκομείο σε Κομοτηνή και Σπάρτη, παιδιατρικό στη Θεσσαλονίκη) που θα λειτουργήσουν με ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και κτίρια σχεδιασμένα να είναι ενεργειακά αποδοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Check Also

Προκηρύσσονται 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ – 3 στη Ν.Μ. Μολάων

Στην προκήρυξη 704 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ, προχωρά το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν …

G-EZ117CQG76