UA-49499200-1

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Ολοκληρώθηκε το The Digital Gate IV

Μαργαρίτα Μανούσου | margarita.manousou1@gmail.com

Ο διαγωνισμός καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας “THE DIGITAL GATE IV: The Airport Innovation Challenge” του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), ολοκληρώθηκε με επιτυχία, σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), που αναζητά τις καλύτερες προτάσεις και εφαρμογές για νέες ψηφιακές υπηρεσίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες στο αεροδρόμιο!

Σε συνέχεια των πιλοτικών εφαρμογών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Μαΐου, στο The Ellinikon Experience Park, η Τελετή Βράβευσης των 4 ομάδων που έφτασαν στην τελική φάση του προγράμματος. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της ομάδας του ΔΑΑ από την Ιωάννα Παπαδοπούλου, Director, Communications & Marketing, τον Ιωάννη Κόλλα, Director, Human Resources και τον Αλέξανδρο Αποστολίδη, ITT Manager. Στη συνέχεια, ο Μιχάλης Δρίτσας, CEO του Elevate Greece SA, μίλησε για το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων και την σύνδεση των καινοτόμων εγχειρημάτων με εδραιωμένους οργανισμούς.

Την πορεία του προγράμματος The Digital Gate από το καινοτόμο ξεκίνημά του, πριν από σχεδόν 10 χρόνια έως σήμερα, καθώς και την εικόνα του ακαδημαϊκού χώρου και τους τρόπους που αυτά τα προγράμματα ενθαρρύνουν ανθρώπους κάθε ηλικίας να ξεκινήσουν μια επιχειρηματική ιδέα, ανέλυσαν ο Καθ. Γεώργιος Δουκίδης, ΟΠΑ και η Καθ. Κατερίνα Πραματάρη, Επιστημονική Υπεύθυνη ACEin και Partner, Uni.Fund.

Παράλληλα, οι ομάδες παρουσίασαν τις επιχειρηματικές  ιδέες τους και τα αποτελέσματα των πιλοτικών εφαρμογών τους (Proof of Concepts).  Συνοψίζοντας τις  παρουσιάσεις, η ομάδα Wheely Eco παρουσίασε  την τοποθέτηση στην περιοχή εκτός Σένγκεν ενός στατικού ποδηλάτου που παράγει ηλεκτρική ενέργεια κάνοντας  πετάλι, ενώ η ομάδα  Voice Heard παρουσίασε την εφαρμογή της, που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με οπτική αναπηρία να πλοηγηθούν σε εσωτερικό χώρο του αεροδρομίου με φωνητικές οδηγίες, μέσω της NFC τεχνολογίας. Ακόμη, η ομάδα Fancy Paws μετέδωσε το μήνυμα για τη δημιουργία μιας ολιστικής εμπειρίας για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων υλοποιώντας μια ειδική περιοχή (pet relief area) στον χώρο του αεροδρομίου, ενώ η Science@Gates τόνισε τη σημασία της προσφοράς μιας μοναδικής εκπαιδευτικής εμπειρίας στους επιβάτες μέσω της αλληλεπίδρασης με διαδραστικά εκθέματα στις πύλες αναμονής.

Όπως ανέφερε και ο Αλέξανδρος Ζιώμας, ITT Director του ΔΑΑ, στόχος  της εταιρείας αεροδρομίου  είναι να συνεχίζει να υποστηρίζει καινοτόμα εγχειρήματα και να προωθεί την επιχειρηματικότητα με κάθε τρόπο. Παράλληλα στις ομάδες ανακοινώθηκε η επέκταση της συνεργασίας έως το τέλος του έτους, δίνοντας την ευκαιρία για ακόμα μεγαλύτερη εξέλιξη, αλλά και προσφέροντας στο κοινό τη δυνατότητα να δοκιμάσουν όλες τις πιλοτικές εφαρμογές καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας στο αεροδρόμιο της Αθήνας!

Check Also

Πώς το κινητό βλάπτει την παραγωγικότητα

Τα smartphones, από τη φύση τους και μόνο, λειτουργούν ως «αντιπερισπασμός» του χρήστη από πιθανές εργασίες με …

G-EZ117CQG76