UA-49499200-1

Στο Περιφερ. Συμβούλιο η λειτουργία της Παθολογικής του Νοσοκομείου Σπάρτης

Με εισήγηση της Ελένης Κιούση, εκπροσώπου στην Π.Ε. Λακωνίας της παράταξης «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής», ο επικεφαλής της παράταξης και περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας, Δημήτρης Κουτσούλης, έθεσε στη τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκτός ημερησίας διατάξεως, τη «μερική αναστολή λειτουργίας» της Παθολογικής Κλινικής της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024.

Με αυτήν την αφορμή, ο κ. Κουτσούλης ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητήσει και να θέσει στο υπουργείο Υγείας, είτε μέσω ψηφίσματος είτε με οποιασδήποτε άλλη διαδικασία, συνολικά τα προβλήματα λειτουργίας και τις ελλείψεις προσωπικού των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, όπως ενημερώθηκε η παράταξη, οι ειδικευόμενοι γιατροί στην εφημερεύουσα το περασμένο Σάββατο (17/2) Παθολογική Κλινική της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης, παρέπεμπαν τα περιστατικά είτε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο είτε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Στην εισήγησή της η κα Κιούση αναφέρει μεταξύ άλλων:

Αυτή η «μερική αναστολή λειτουργίας» συνέβη και θα ξανασυμβεί. Διότι ο ηρωισμός του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έχει το όριο της ανθρώπινης αντοχής. Δεν μπορεί να εφημερεύσει Παθολογική Κλινική με μία διευθύντρια, έναν επιμελητή και έναν μεταφερόμενο παθολόγο από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Δεν βγαίνουν οι εφημερίες το μήνα τη στιγμή μάλιστα που το τελευταίο διάστημα έχουν παραιτηθεί – και δεν έχουν αντικατασταθεί – τρεις (3) παθολόγοι.

Στην ίδια εισήγηση η παράταξη του κ. Κουτσούλη τόνισε την υποστελέχωση όλων των δομών υγείας στη Λακωνία και τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούν για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό, επισημαίνοντας παράλληλα ότι:

  • το Πνευμονολογικό Τμήμα υφίσταται εν λειτουργία μόνον στον ιστότοπο του Νοσοκομείου,
  • στην Παιδιατρική Κλινική έχει απομείνει μόνον ένας παιδίατρος και
  • οι αξονικές τομογραφίες αποστέλλονται για γνωμάτευση στην Αθήνα ή ακόμα και στη Θεσσαλονίκη.

Check Also

Προκηρύσσονται 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ – 3 στη Ν.Μ. Μολάων

Στην προκήρυξη 704 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ, προχωρά το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν …

G-EZ117CQG76