UA-49499200-1

Γεώργιος Κιοσές (1953-2023)

Ένας γνήσιος Μονεμβασίτης, μια και η μητέρα του ήταν από τη Μονεμβασία, ένας καλός άνθρωπος και οικογενειάρχης έφυγε από κοντά μας. Πρόκειται για τον Γεώργιο Κιοσέ, ο οποίος τόσο ξαφνικά και απρόσμενα σε ηλικία 70 ετών εγκατέλειψε τα εγκόσμια.

Για όλους όσους τον γνώρισαν ο Γιώργος ήταν εκείνος ο χαμογελαστός και αισιόδοξος άνθρωπος. Ήταν ο καλός οικογενειάρχης που στάθηκε με αφοσίωση και αγάπη κοντά στα παιδιά και τη σύζυγό του. Υπήρξε ο ακούραστος εργάτης της καθημερινότητας που λόγω του επαγγέλματός του (φαρμακοποιός) στάθηκε κοντά στο καθημερινό άνθρωπο, στα προβλήματα και τις ανάγκες του. Τέλος ο αγαπητός σε όλους μας Γιώργος Κιοσές υπήρξε το άτομο εκείνο που έτρεφε παθολογική αγάπη για τη Μονεμβασία, τόπο καταγωγής της μητέρας του, την οποία επισκεπτόταν σε κάθε του ευκαιρία.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023, στις 12:00, στον ιερό ναό του προφήτη Ηλία στην Αγία Παρασκευή.

Ο γιός του Λευτέρης μιλώντας για τον πατέρα του αναφέρει:

Σήμερα χάσαμε με την αδερφή μου τον πατέρα μας, η μητέρα μου τον σύζυγό της και τα παιδιά μου τον λατρεμένο τους παππού. Έφυγε από κοντά μας, σήμερα το πρωί 21 Αυγούστου 2023. Τον Σεπτέμβριο θα έκλεινε τα 70.

Ο πατέρας μου, δεν ξέρω αν το έβλεπε ο ίδιος ή οι άλλοι, αλλά είχε μια υπέροχη ζωή. Όπως στην ταινία. Έζησε πολλές ευτυχισμένες στιγμές σε μια δύσκολη ζωή. Ήταν εκεί για τους άλλους πάντα και αν δεν υπήρχε, η ζωή πολλών ανθρώπων θα ήταν διαφορετική. Θέλω αυτό να μείνει. Και σε αυτόν που έφυγε και όλους όσοι μένουμε πίσω.

Το ξεχνάμε ή δεν το γνωρίζουμε πόσο πολύ μεγάλη διαφορά κάνουμε στη ζωή των γύρω μας. Ο πατέρας μου, φαρμακοποιός στο επάγγελμα και την ιδιότητα, πριν από αρκετά χρόνια, όταν συνταξιοδοτήθηκε έγραψε ένα βιβλίο «το φαρμακείο της καρδιάς μας» υπότιτλος «ακριβές αναμνήσεις μια ζωής», που φαίνεται και μόνο μέσα από τη δουλειά του πόσες ζωές άγγιξε με το λειτούργημα που διάλεξε να υπηρετήσει. Πόσες ζωές θα ήταν διαφορετικές αν δεν είχε ζήσει αυτός.

Ξεκίνησε με τίποτα τη ζωή και έφτιαξε πολλά πράγματα και σημαντικά. Και είμαστε όλοι περήφανοι για αυτόν. Και εγώ που δυσκολευόμουν να του το πω. Ήταν καλός, ανιδιοτελής, τίμιος, δίκαιος, ευγενικός και νοικοκύρης. Αγαπητός σε όλους.

Είναι μεγάλο το πένθος μας… Αλλά θα μείνει στην καρδιά μας.
Το φαρμακείο της καρδιάς μαςΟ φαρμακοποιός της καρδιάς μας.

Check Also

Χριστίνα Χουσάκου (1940-2021)

Στις 2 Οκτωβρίου 2021, ο θλιμένος ήχος της καμπάνας του Αγίου Λεοντίου χτύπησε, γιατί έφυγε …

G-EZ117CQG76