UA-49499200-1

Θ. Δαβάκης: Ιδρύεται Τομέας ΕΚΑΒ στη Νεάπολη

Με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, γνωστοποιεί την ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στη Νεάπολη, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ στη Λακωνία και παράλληλα συζητήθηκαν προοπτικές αναβάθμισής του.

Ο κ. Δαβάκης χαρακτηρίζει ως «σημαντική εξέλιξη» την ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στη Νεάπολη, μια υπόθεση που όπως επισημαίνει «έχουμε παλέψει από το «μακρινό»2016, μαζί με τους τοπικούς φορείς και τα στελέχη του Κ.Υ.».

Στην ίδια ανακοίνωση κάνει γνωστό ότι έχει ήδη δημοσιευθεί η προκήρυξη του ΑΣΕΠ, η οποία προβλέπει 8 θέσεις ΔΕ πληρωμάτων ασθενοφόρων για τη στελέχωση του Τομέα, ενώ στο προσεχές διάστημα θα αποφασισθεί πού ακριβώς θα εγκατασταθεί.

Επίσης ο βουλευτής Λακωνίας ανέφερε στον κ. Παπαευσταθίου τα προβλήματα λειτουργίας του Τομέα ΕΚΑΒ Μολάων, όπου όπως τόνισε «δεν «βγαίνουν» οι βάρδιες των ασθενοφόρων παρά τις ηρωϊκές προσπάθειες του εκεί προσωπικού». Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ ανέφερε ότι έχει ζητήσει την κάλυψη των υπαρχόντων κενών με μόνιμο προσωπικό από τα συναρμόδια υπουργεία και ως προσωρινή λύση, έχουν ζητηθεί δύο άτομα ως επικουρικό προσωπικό.

Check Also

Στο Περιφερ. Συμβούλιο η λειτουργία της Παθολογικής του Νοσοκομείου Σπάρτης

Με εισήγηση της Ελένης Κιούση, εκπροσώπου στην Π.Ε. Λακωνίας της παράταξης «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής», …

G-EZ117CQG76