UA-49499200-1

Το Βουραϊκό κατεβαίνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), πραγματοποιεί την Κυριακή 7 Απριλίου 2024, πεζοπορική εξόρμηση στο φαράγγι του Βουραϊκού.

Η κατάβαση του Βουραϊκού γίνεται κατά μήκος των γραμμών του οδοντωτού σιδηρόδρομου και έχει χαρακτηριστεί ως η θεαματικότερη σιδηροδρομική γραμμή των Βαλκανίων. Το μονοπάτι που έχει σηματοδοτηθεί με σύμβολα του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4.Πρόκειται για την ίδια διαδρομή δίπλα στις γραμμές του τρένου που παλιά χρησιμοποιούνταν από τους κατοίκους της περιοχής.

Το όνομα του ποταμού μνημονεύει τη Βούρα, σημαντική πόλη της αρχαιότητας, που πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Αχαϊκής Συμπολιτείας. Η εντυπωσιακή χαράδρα, την οποία έχει λαξεύσει ο ποταμός έχει μήκος περίπου 20 χιλιομέτρων. Επιβλητικές ορθοπλαγιές, ορμητικοί καταρράκτες, εντυπωσιακά σπήλαια και πλούσια εναλλασσόμενη βλάστηση συνθέτουν ένα μοναδικό φυσικό τοπίο.

Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.

Συνάντηση: Αφοί Παναγιωτόπουλοι (παλιό) στους Μολάους στις 06:00 π.μ.

Λόγω της μετακίνησης με λεωφορείο και των περιορισμένων θέσεων (22) θα ισχύσει σειρά προτεραιότητας για τα μέλη του Συλλόγου.

Για την συμμετοχή απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία με τους συντονιστές, το αργότερο μέχρι 30/3, Σάββατο μεσημέρι.

Μαζί τους οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν απαραίτητα: ορειβατικά μποτάκια, καπέλο, γυαλιά ηλίου, σακίδιο με τα προσωπικά μας είδη, αρκετό νερό (τουλάχιστον 1 λίτρο), σνακ για ενέργεια (ξηρούς καρπούς – μπάρες ενέργειας – παστέλι – φρούτα) και κυρίως καλή διάθεση και ομαδικό πνεύμα.

Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ατομικός εξοπλισμός

Ώρες πορείας: 5 Β.Δ: A++

Συντονιστές: Βασίλης Μακρής 6982476730, Λευτέρης Κουταλίδης 6748174010

Check Also

Εξόρμηση στη Μονεμβασία από τον Ορειβατικό Σύλλογο Μολάων

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), πραγματοποιεί την Κυριακή 10 Μαρτίου …

G-EZ117CQG76