UA-49499200-1

Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων: Εξόρμηση στη χερσόνησο του Μαλέα

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), πραγματοποιεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, πεζοπορική εξόρμηση  στη Χερσόνησο Μαλέα, ακολουθώντας τη διαδρομή Αγία Μαρίνα Γερμανικό Παρατηρητικό Βελανίδια.

Η διαδρομή συνδέει τις δύο ακτές της χερσονήσου του Μαλέα, την ανατολική με την δυτική και διασχίζει την περιοχή της Βάρδιας, που ίσως λέγεται έτσι από τις βάρδιες των σκοπών που ειδοποιούσαν με φωτιές τη Μονεμβασία, με την οποία υπάρχει οπτική επαφή, για τον ερχομό εχθρικών πλοίων.

Το Γερμανικό παρατηρητικό βρίσκεται στην άκρη του υψώματος πάνω από τον Άγιο Μύρο και έχει απέραντη θέαση προς το Αιγαίο πέλαγος. Είχε κτισθεί κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο με καταναγκαστική εργασία των κατοίκων και σώζονται οι τοίχοι των κτιρίων και οι βάσεις των πυροβόλων όπλων.

Στον ευρύτερο χώρο βρίσκεται το απολιθωμένο δάσος με τους ηλικίας εκατομμυρίων ετών κορμούς δένδρων και τα απολιθωμένα κοχύλια, που συνθέτουν ένα φυσικό ψηφιδωτό. Πρόκειται για ένα παλαιοντολογικό μνημείο της φύσης, παγκόσμιας σημασίας.

Επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο των Βελανιδίων.

Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.

Συνάντηση: Νεάπολη  στις 08:30 π.μ.
Μετακίνηση με ΙΧ  και ΤΑΞΙ

Για την συμμετοχή απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία με τους συντονιστές, το αργότερο μέχρι  το Σάββατο (24/02) μεσημέρι.
Συντονιστές: Αγγελική Πλουμίδη, 6976654578 – Ελένη Μιχάλβεη, 6975853308 – Δημήτρης Ψυχογυιός, 6974128278

Check Also

Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων: Εξόρμηση στη Γκιώνα από 24-27/5

Μια ιδιαίτερη και μοναδική εξόρμηση στο υψηλότερο βουνό της Στερεάς Ελλάδας τη Γκιώνα, πραγματοποιεί ο …

G-EZ117CQG76