UA-49499200-1

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: «Κάνε τις ΤΠΕ σύμμαχό σου στην τάξη », τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, στις 6:30 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονέων και κηδεμόνων του σχολείου καθώς και των μελών της ευρύτερης κοινότητας σχετικά με τις δράσεις που υλοποιήθηκαν και τα μαθησιακά οφέλη που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης μιας ομάδας εκπαιδευτικών του σχολείου μας σε φορείς του εξωτερικού. Το θέμα των σεμιναρίων σχετίζεται με τον ψηφιακό εγγραμματισμό και την ενσωμάτωση των Νέων Τεχνολογιών στην εκπαιδευτική πρακτική με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της διδασκαλίας και την προώθηση της κριτικής σκέψης, της δημιουργικότητας, της αυτονομίας και της συνεργασίας των μαθητών/τριών.

Η ημερίδα απευθύνεται όχι μόνο στους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας αλλά και σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της ευρύτερης κοινότητας, σε γονείς, σε μαθητές και σε όλα τα μέλη της τοπικής κοινωνίας που ενδιαφέρονται για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Η διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης επιβεβαιώνει την βαθιά πεποίθηση του Συλλόγου Διδασκόντων ότι το σχολείο πρέπει να είναι ανοιχτό προς την κοινωνία και να αποβλέπει στη συνεργασία με όλους τους φορείς με απώτερο στόχο την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου μέσα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και σεβασμού.

Η βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της εκπαίδευσης σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του Ευρωπαϊκού Στρατηγικού Πλαισίου για την Εκπαίδευση και την Κατάρτιση και βασικοί εκφραστές αυτού του οράματος αποτελούν τα προγράμματα Erasmus+. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν βασικές πληροφορίες για το πρόγραμμα Erasmus+ αλλά και για τις γνώσεις, τις δεξιότητες, τις εμπειρίες και τις ικανότητες που αποκτήθηκαν κατά την υλοποίηση των δράσεων του σχεδίου.

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης θα ακολουθήσει συζήτηση και θα απαντηθούν ενδεχόμενες ερωτήσεις.

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης της ημερίδας και θα αποσταλεί ηλεκτρονικά επιμορφωτικό υλικό .

Υπεύθυνοι της εκδήλωσης είναι τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του Σχεδίου ως εξής:

Βασιλική Σκούφη, καθηγήτρια Φυσικός, Διευθύντρια του 3ου Γενικού Λυκείου  Σπάρτης
Δημήτρης Φουντάς, καθηγητής Πληροφορικής, Υποδιευθυντής του σχολείου
Αιμιλία Μπουρίκου, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας, υπεύθυνη συντονισμού του προγράμματος
Κατερίνα Εξωμανίδη, καθηγήτρια Θεολόγος, υπεύθυνη επικοινωνίας του προγράμματος
Ελένη Διακουμάκου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
Κωνσταντίνος Μπόμπας, καθηγητής Μαθηματικός
Ιωάννης – Παναγιώτης Τσουλόγιαννης, καθηγητής Φιλόλογος

Check Also

Γιορτή Αυτάρκειας στη Σπάρτη στο Πάρκο Γουδέ 17-18/9

Στην οικονομική κρίση που επικρατεί σε όλες τις χώρες, στα εκατομμύρια των ανθρώπων που χάθηκαν …

G-EZ117CQG76