UA-49499200-1

Εξόρμηση στη Μονεμβασία από τον Ορειβατικό Σύλλογο Μολάων

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), πραγματοποιεί την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, πεζοπορική εξόρμηση στην περιοχή της Μονεμβάσιας και συγκεκριμένα στη διαδρομή Μονεμβασία – Σαμαράκι (Σημαία) – Μονή ΓρηγόρηΆγιος Νικόλαος.

Στη θέση της Μονής Γρηγόρη ήταν κάποτε, σύμφωνα με πληροφορίες, μια παλιά εκκλησία που είχε σχεδόν καταρρεύσει και έτσι το 1596 ο Γρηγόρης Γραικός, πλούσιος έμπορος του Κάστρου Μονεμβασίας και θρησκευόμενος, την ανοικοδόμησε και πάλι πάνω στα θεμέλια της παλιάς εκκλησίας, που μέρος τους ακόμη είναι εμφανές ως τις μέρες μας.

Η εκκλησία αυτή λειτούργησε ως μοναστήρι και στην πορεία της επεκτάθηκε και μετατράπηκε σε οχυρό από το Μοροζίνη, Δόγη (τίτλος ανώτατου άρχοντα) της Βενετίας το 1686 όταν είχε εγκατασταθεί εκεί με τα στρατεύματά του, βομβαρδίζοντας το Κάστρο που κατείχαν τότε οι Τούρκοι. Εξάλλου τα ίχνη του οχυρού είναι ευδιάκριτα ακόμη και σήμερα.

Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.

Συνάντηση: Πλατεία Μονεμβασίας 09:00 π.μ.
Επιστροφή στην Μονεμβασία με Λεωφορείο.

Για την συμμετοχή απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία με τους συντονιστές, το αργότερο μέχρι του Σάββατο (9/3) μεσημέρι.
Συντονιστές: Ανδρέας Κρητικός, 6977212475 – Δημήτρης Ψυχογυιός, 6974128278

Check Also

Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων: Εξόρμηση στη Γκιώνα από 24-27/5

Μια ιδιαίτερη και μοναδική εξόρμηση στο υψηλότερο βουνό της Στερεάς Ελλάδας τη Γκιώνα, πραγματοποιεί ο …

G-EZ117CQG76