UA-49499200-1

Χριστίνα Χουσάκου (1940-2021)

Στις 2 Οκτωβρίου 2021, ο θλιμένος ήχος της καμπάνας του Αγίου Λεοντίου χτύπησε, γιατί έφυγε από τη ζωή μια ακόμα συγχωριανή μας και αυτή δεν ήταν άλλη, από την πολύ αγαπημένη από όσους τη γνώριζαν Κυρία Χριστίνα Χουσάκου.

Γεννήθηκε στον Άγιο Φωκά το 1940 και μαζί με το σύζυγό της (Μπάρμπα Λάμπη) και τα δυό τους παιδιά (Θοδωρή και Νίκο), εγκαταστάθηκαν για ένα καλύτερο μέλλον στη Μονεμβασία το 1973.

Ήταν πραγματική καπετάνισσα τόσο στη ζωή όσο και στη θάλασσα, την οποία όργωναν μαζί  με το σύζυγό της με το καΐκι τους για βιοποριστικούς λόγους. Από τα παιδιά της απέκτησε τέσσερα εγγόνια, το Χάρη και τη Νεκταρία από το Θοδωρή, τη Μαρία και την Χριστίνα από το Νίκο, τα οποία την έκαναν ευτυχισμένη με την εξαιρετική πρόοδό τους.

Απλή και αξιοπρεπής, ξεχώριζε για την ευγένεια και τη λεπτότητα στη συμπεριφορά και τους τρόπους της. Αγαπούσε τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τους νεώτερους και της άρεσε να τους διδάσκει αλλά και να μαθαίνει από αυτούς.

Τη θυμάμαι να στολίζει τον Επιτάφιο στον Ελκόμενο, μαζί με άλλες Μονεμβασίτισσες, φτιάχνοντας λεπτοκαμωμένες γιρλάντες από λεμονανθούς και να μας δείχνει πως να φτιάξουμε κι εμείς λεπτά μπουκετάκια από αγριολούλουδα  για το στολισμό του. Η μνήμη της θαρρείς και είχε αποτυπώσει εκείνο το άρωμα από λεμονανθούς το οποίο διατηρούσε στην ψυχή της.

Ο Θεός ας την αναπαύσει.

Μαρία Ευαγγ. Χαραμή

Check Also

Πρωτοπρεσβύτερος Στυλιανός Κότσαλης

Εκοιμήθη, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, ο Πρωτοπρεσβύτερος Στυλιανός Κότσαλης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Γεννήσεως …

G-EZ117CQG76