UA-49499200-1

Η Οινοποιητική Μονεμβασίας ανοίγει παράθυρο στην τέχνη με το ζωγράφο Τζέιμς Φουτ

Μονεμβασία, 56x76cm

Μια από τις πολύ ενδιαφέρουσες και ξεχωριστές οινοποιητικές μονάδες της Λακωνίας αποτελεί και η Οινοποιητική Μονεμβασίας. Ιδρύθηκε το 1997 από τον Γιώργο και την Έλλη Τσιμπίδη, οι οποίοι με αγάπη για την περιοχή και τη λαχτάρα να αναβιώσουν το μεσαιωνικό οίνο Malvasia, τόλμησαν το μεγάλο εγχείρημα.

Μετά από 26 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας και προσπάθειας, αναδεικνύουν τον τόπο και τα προϊόντα του, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία ποιοτικών κρασιών. Έτσι ο αρχικός στόχος όχι μόνο επετεύχθη αλλά ενισχύθηκε μέσα από την παρουσία των τριών κοριτσιών τους, της Μαριαλένας, Αναστασίας και Άρτεμης, επιβεβαιώνοντας ότι τα κρασιά της οικογένειας Τσιμπίδη θα συνεχίζουν να ευφραίνουν καρδίας ανθρώπων σε πολλές χώρες του κόσμου, συσσωρεύοντας παράλληλα πολλά διεθνή βραβεία

Τρύγος, Βελιές, 28x38cm

Ωστόσο η Οινοποιητική Μονεμβασίας δεν μένει στα κεκτημένα. Ανοίγει τους χώρους της φιλοξενώντας εφέτος το ζωγράφο Τζέιμς Φουτ (James Foot). Ο Τζέιμς Φουτ, γεννημένος στην Κορνουάλη, επισκέπτεται χρόνια την Ελλάδα, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια μένει μόνιμα στο Κυπαρίσσι Λακωνίας, αποκτώντας μάλιστα και την ελληνική υπηκοότητα.

Πολυτάλαντος και πολυσχιδής με αγροτικές καταβολές που του δίδαξαν να βλέπει τη φύση, να την αγαπά, να την καλλιεργεί και τελικά να την αποτυπώνει. Με μέσα το σχέδιο, το χρώμα με περιορισμένη άλλες φορές την παλέτα του κι άλλες με αποχρώσεις του ιδίου χρώματος, απαθανατίζει αυλές, βάρκες, ταπεινές αυλόπορτες, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της Μονεμβασίας και των Σπετσών.

Εκκλησία με τρούλο, Μονεμβασία,28x38cm

Με τη δύσκολη τεχνική της υδατογραφίας που δεν συγχωρεί εύκολα τα λάθη, με τη σύλληψη και τη δημιουργική διαδικασία σε ετοιμότητα, με την ολοκλήρωση των μικρών έργων στην ύπαιθρο και των μεγάλων στο εργαστήρι, μάς προσφέρει ένα έργο που το απολαμβάνει η όραση.

Έργα εμπεριστατωμένης μελέτης κι ενός επιμελέστατου σχεδίου, χωρίς να γίνεται εμφανής ο συστηματικός έλεγχος, με την ελευθερία του χρώματος να μην περιορίζεται απ’ το σχέδιο αλλά να ορίζεται απ’ το φως.

Η έκθεση του James Foot, με τίτλο «Μονεμβασιά», στην Οινοποιητική Μονεμβασίας, εγκαινιάστηκε στις 10 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2023.

Τραπέζι καφενείου, Μονεμβασία, 76x56cm

Πηγή: elculture.gr

Check Also

Μονεμβασία: Φωτιά στην περιοχή Αγίου Στεφάνου – Κινδύνευσαν δύο κατοικίες

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην περιοχή …

G-EZ117CQG76