UA-49499200-1

Τέλος εποχής 100 χρόνια μετά για ελληνικό εστιατόριο στο Ντιτρόιτ

Ένα εμβληματικό εστιατόριο για την περιοχή του Χάιλαντ Παρκ του Ντιτρόιτ, το οποίο ίδρυσε ένας Έλληνας μετανάστης και συνέχισε και στην επόμενη γενιά, κλείνει οριστικά τις πύλες του στα τέλη Ιουλίου, σηματοδοτώντας, παράλληλα και ένα «τέλος εποχής».

Ο λόγος για το «Red Hots Coney Island», ένα χώρο οποίος σημαίνει πολλά περισσότερα από ένα ακόμη κατάστημα εστίασης για τους κατοίκους του Χάιλαντ Παρκ, καθώς φέτος συμπλήρωσε 100 χρόνια iστορίας και αποτέλεσε ένα στέκι που πέρασε ως συνήθεια από τους παλαιούς στους νεότερους: Από το διάλειμμα της εργασίας, για το χαρακτηριστικό μπέργκερ με το τσίλι, μέχρι κι ένα πρώτο ραντεβού, εν μέσω πολέμων, οικονομικής ύφεσης, τρομοκρατικών επιθέσεων και εσχάτως… πανδημίας.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της «Detroit Free Press», την ιστορία ξεκίνησε ένας Έλληνας με αμερικανοποιημένο όνομα, ο Τομ Νίκολσον (Tom Nicholson), μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς στην εταιρεία Ford Motors Co. και μιας ενδιάμεσης επιστροφής στην Ελλάδα. Το 1921, ξεκίνησε το εστιατόριο αυτό με την αρχική διακριτική ονομασία «Hot Dog Place», ενώ αργότερα μετονομάστηκε σε «Red Hots Coney Island»

Όταν έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, ο Νίκολσον αποφάσισε να περάσει τη διαχείριση της επιχείρησης στον γιο του Νικ, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία της. Ο Νικ δεν ήταν το ίδιο ένθερμος όσο ο πατέρας του, με αποτέλεσμα να την αφήσει, όταν, με την σύζυγό του, αποφάσισαν να μετακομίσουν στην Καλιφόρνια. Ωστόσο, το «Red Hots» παρέμεινε στην οικογένεια και συγκεκριμένα, στον ανηψιό του Νίκολσον και σημερινό ιδιοκτήτη Ριτς Χάρλαν (Rich Harlan),  ο οποίος ανέλαβε τη διεύθυνση της επιχείρησης στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Owners from left, Christina Harlan and her parents Carol and Richard Harlan at Red Hots Coney Island May 9, 2015 in Highland Park, Michigan. (John M. Galloway/Special to the News)

Πλέον, έκρινε πως έφτασε και για τον ίδιο η ώρα της συνταξιοδότησης. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν δεν βρέθηκε διάδοχη κατάσταση για το «Red Hots Coney Island», το «λουκέτο» δεν θα μπει άδοξα, καθώς πρόκειται να διοργανωθεί μια σχετική αποχαιρετιστήρια γιορτή στην Victory Street, το προσεχές Σάββατο, 26 Ιουνίου, στις 11 το πρωί. Όσοι το πρόλαβαν, σίγουρα θα αναζητήσουν τα ιδιαίτερα εδέσματα του.

Φώτο: redhotsconeyisland.com
Πηγή: ekirikas.com

Check Also

Ο Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος στο Whitestone Νέας Υόρκης (VIDEO)

Με λαμπρότητα, ευλάβεια και πίστη θερμή, γιόρτασε η κοινότητα του Τιμίου Σταυρού στο Whitestone Νέας …

G-EZ117CQG76