UA-49499200-1

Διαγωνισμοί μικρού Ντοκιμαντέρ για επαγγελματίες και μαθητές από το Φεστιβάλ Πελοποννήσου

Δύο πρωτότυπους διαγωνισμούς, ένα για επαγγελματίες σκηνοθέτες (σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Faito doc Festival της Νάπολης) και έναν μαθητικό, αμφότεροι με θέμα τους την πόλη, διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΠΑΓΕΛΜΑΤΙΕΣ: ΜΙΚΡΟΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ, ΕΩΣ 5’ ΜΕ ΘΕΜΑ  «ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ»
(Η πόλη που αγάπησα, η πόλη που ζω, η πόλη που γεννήθηκα, η πόλη των ονείρων μου, μια όψη της πόλης μου…)

Το Διεθνές φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου έχει ξεκινήσει  ένα δημιουργικό πρόγραμμα διμερών συνεργασιών με ευρωπαϊκά φεστιβάλ που έχει ως στόχο την προώθηση και προβολή των εθνικών κινηματογραφιών με προβολές ντοκιμαντέρ και συμπαραγωγές μεταξύ σκηνοθετών των εκάστοτε δύο χωρών.  Για το 2023-2024, έχει έρθει σε συμφωνία με το Φεστιβάλ Faito doc Festival στην Νάπολη της Ιταλίας κατά την οποία, πέρα από την καθιερωμένη ανταλλαγή επιλεγμένων ντοκιμαντέρ, αποφασίστηκε να γίνει κάλεσμα σε Έλληνες και Ιταλούς δημιουργούς προκειμένου να καταθέσουν ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ διάρκειας 5’ με θέμα «Πορτραίτο μιας πόλης», με τις πόλεις του κόσμου να αποτελούν τη θεματική του μεγάλου αφιερώματος του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου που θα γίνει από τις 11-19 Οκτωβρίου 2024.

Από τα ντοκιμαντέρ που θα υποβληθούν, θα επιλεγούν από επιτροπή των φεστιβάλ τα 10 καλύτερα, πέντε από κάθε χώρα και θα διαγωνιστούν στο Faito doc festival στην Νάπολη τον Αύγουστο του 2024 και στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα τον Οκτώβριο του 2024.

Ο κάθε φορέας θα αναλάβει τα έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας των 5 σκηνοθετών στην  Νάπολη και την Καλαμάτα αντίστοιχα, στην περίοδο της διεξαγωγής των φεστιβάλ. Τις συναντήσεις των Ιταλών και Ελλήνων σκηνοθετών θα συντονίσουν οι υπεύθυνοι των δύο φεστιβάλ.

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής: 31 Μαΐου 2024 

Ο φάκελος που καλείσθε να καταθέσετε ελληνικά και αγγλικά πρέπει να περιλαμβάνει:

  • Βιογραφικό σκηνοθέτη
  • Εκτενή σύνοψη
  • Σημείωμα σκηνοθέτη σχετικά με την ιστορία και την αισθητική

Μπορείτε να υποβάλετε την συμμετοχή σας εδώ

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επικοινωνήστε μέσω e -mail στη διεύθυνση: peldocfest@gmail.com

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΜΙΚΡΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ, ΕΩΣ 5’ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ»
(Η πόλη που αγάπησα, η πόλη που ζω, η πόλη που γεννήθηκα, η πόλη των ονείρων μου)

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου προκηρύσσει για τον εορτασμό των δέκα χρόνων δημιουργικής πορείας του, έναν Διαγωνισμό για μαθητές σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα το αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης: Πόλεις του κόσμου.

Από τα ντοκιμαντέρ που θα υποβληθούν τα 10 καλύτερα θα διαγωνιστούν στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα τον Οκτώβριο 2024 .

Το βραβείο του καλύτερου εξ αυτών θα είναι: Πρόσκληση του/της δημιουργού και συμμετοχή της ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Faito της Ιταλίας.  

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής: 31 Μαΐου 2024, σε αυτή τη φόρμα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επικοινωνήστε μέσω e -mail στη διεύθυνση: peldocfest@gmail.com

Check Also

To 2ο B&W Athens Photography έρχεται στην Αθήνα από 24-26/2

Η Blank Wall Gallery, διοργανώνει το 2ο B&W Athens Photography, με συνδιοργανωτή το Δήμο Αθηναίων …

G-EZ117CQG76