UA-49499200-1

Ο 2ος «Δρόμος της Ακμής» έρχεται στις 25-26/5

Ο 2ος  «Δρόμος της Ακμής» (“Heyday Road”) είναι γεγονός και θα διεξαχθεί στις 25-26 Μαΐου 2024,  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, των Δήμων και του ICC Hellas.

Το γεγονός περιλαμβάνει 2 υπέρ μαραθωνίους και συγκεκριμένα :

  • Σπάρτη – Μεγαλόπολη 72,96 χλμ. και
  • Σπάρτη – Αρχαία Ολυμπία 165,96 χλμ.

Η εκκίνηση θα δοθεί στο άγαλμα του Λυκούργου, στη Σπάρτη, στις 25/5 και ώρα 6:00 π.μ., ενώ ο τερματισμός για μεν τη Μεγαλόπολη είναι μέχρι τις 9:00 μ.μ. της ίδιας ημέρας για δε την Αρχαία Ολυμπία μέχρι τις 9:00 π.μ. της επόμενης ημέρας (26/5).

Προβλέπονται 300 θέσεις συμμετεχόντων, 35 σταθμοί ανεφοδιασμού, διαδρομή σε άσφαλτο (99,6%) αλλά και χρηματικά έπαθλα και στους 2 αγώνες. Μέχρι τώρα οι  συμμετοχές και επισκέπτες προέρχονται από 8  χώρες ενώ το γεγονός θα καλυφθεί με ζωντανές συνδέσεις και μεταδόσεις.

Με ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές αναφέρουν:

Τιμώντας την ιστορική συνάντηση που καθόρισε και καθιέρωσε την Εκεχειρία και ίδρυσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο διάβα του χρόνου, αφουγκραζόμενοι την ηχώ τους ιστορίας και την σπουδαιότητα τους υπενθύμισής τους τους σημερινές γενιές, νοιώσαμε την ανάγκη να ζωντανέψουμε ξανά αναλλοίωτες διδαχές και παρακαταθήκες
μοναδικών ανδρών, που καθόρισαν την πορεία του πολιτισμού με τους αξίες τους.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, βαδίζοντας στα χνάρια του Λυκούργου, προχωρήσαμε στην υλοποίηση του οράματός του για έναν κόσμο με ειρήνη, συνεργασίες και ευγενή ανταγωνισμό.

Σας περιμένουμε στις 25 Μαΐου στο άγαλμα του Λυκούργου, στην Σπάρτη, για τον 2ο «Δρόμο της Ακμής».

Για περισσότερες πληροφορίες:
https://www.heydayroad.org/
info@heydayroad.org
6932229439 (επίσης μέσω WhatsApp & viber)

Check Also

Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού αθλήματος GoalBall στη Σπάρτη

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνει Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού Αθλήματος GoalBall, …

G-EZ117CQG76