UA-49499200-1

Δύο βιβλία με άρωμα Κρήτης σε audiobooks του Ορέστη Μανούσου

Δύο νέα audiobooks  με άρωμα Κρήτης, έρχονται να προστεθούν στην ακουστική βιβλιοθήκη των Εκδόσεων Anubis λίγους μήνες μετά το πρώτο φιλόδοξο βήμα της εταιρείας στο χώρο των audiobooks.

Τα νέα ηχητικά βιβλία αφορούν την κυκλοφορία σε audiobook δύο εκ των βιβλίων που έχει συγγράψει ο Ορέστης Ν. Μανούσος, πατέρας του εκδότη της Anubis Νίκου Μανούσου. Πρόκειται για το μυθιστόρημα «Ο γιος της Ζαχαρένιας» και το βιβλίο αναφοράς «Οι Παλαιοί Ανωγειανοί – Τρόπος Ζωής και Αγώνες κατά της Τουρκοκρατίας».

Αφηγητής του μυθιστορήματος «Ο γιος της Ζαχαρένιας» είναι ο Ορέστης Μανούσος Jr., εγγονός του Ορέστη Ν. Μανούσου, ενώ αφηγήτρια του βιβλίου «Οι Παλαιοί Ανωγειανοί – Τρόπος Ζωής και Αγώνες κατά της Τουρκοκρατίας» είναι η Δάφνη Μανούσου, κόρη του συγγραφέα, τιμώντας και οι δύο με τη συμμετοχή τους το έργο του Ορέστη Ν. Μανούσου.  Η παραγωγή των δύο νέων ηχητικών βιβλίων έγινε σε συνεργασία με την πλατφόρμα ηχητικών βιβλίων bookvoice.gr.

Τα δύο βιβλία είναι διαθέσιμα για downloading μέσα από το e-shop των Εκδόσεων Anubis στο anubis.gr και το bookvoice.gr, καθώς και από τη συνδρομητική πλατφόρμα jukebooks.gr.

Οι Παλαιοί Ανωγειανοί –  τρόπος ζωής και  αγώνες κατά της Τουρκοκρατίας
Στο βιβλίο «Οι Παλαιοί Ανωγειανοί – Τρόπος ζωής και αγώνες κατά της Τουρκοκρατίας» περιγράφονται η ζωή και η δράση των κατοίκων του χωριού Ανώγεια Μυλοποτάμου Κρήτης, κυρίως κατά το 19ο και τις αρχές του 20ου αιώνα.

Οι ορεσίβιοι αυτοί Κρητικοί, μια ξεχωριστή κοινωνία υπερήφανων, γενναίων και σεμνών ανθρώπων, ακολουθώντας με σεβασμό τους άγραφους νόμους που διαμόρφωσαν μέσα στο χρόνο οι σοφοί γέροντες (κεφαλές του χωριού), κατόρθωσαν να επιτύχουν ένα υψηλό επίπεδο ατομικής, οικογενειακής και κοινωνικής συμπεριφοράς, να αγωνιστούν με ηρωισμό και συνέπεια και να συμβάλουν αποφασιστικά στην απελευθέρωση της Κρήτης και άλλων υποδουλωμένων περιοχών της Ελλάδας.

Ο γιος της Ζαχαρένιας
Ένα οδοιπορικό σε μια εποχή κρίσιμη για την ιστορία του τόπου μας. Η ιστορία της Κρήτης -και συγκεκριμένα των Ανωγείων- από τις αρχές του αιώνα ως το τέλος του Β’  Παγκοσμίου αλλά και αργότερα, ξεδιπλώνεται μέσα από τη ζωή του Κρητικού γιατρού Νικόλαου Μανούσου, ο οποίος αγνόησε δύο φορές μια λαμπρή καριέρα για να υπηρετήσει το χωριό όπου γεννήθηκε.

Η προπολεμική ανωγειανή κοινωνία, ο ελληνοϊταλικός πόλεμος, η γερμανική Κατοχή της Κρήτης και η καταστροφή των Ανωγείων περιγράφονται από το συγγραφέα, γιο του γιατρού Μανούσου, με γλαφυρό, λιτό τρόπο αλλά και με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία, σε μια αφήγηση που αποτελεί ταυτόχρονα βιογραφία και ιστορική μαρτυρία.

Πηγή: patris.gr

Check Also

Η Ιστορία έχει πρόσωπο – Μορφές του 1821 στην Ελλάδα του Όθωνα

Γνωστά και άγνωστα πρόσωπα της Ελληνικής Επανάστασης, μαζί με μια αποκαλυπτική ματιά στην Εθνική Συνέλευση …

G-EZ117CQG76