UA-49499200-1

Έρχεται το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Αφιερωμένο στην μουσική είναι το φετινό 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (ΔΦΝΠ), το οποίο επιστρέφει με πλούσιο πρόγραμμα προβολών, εργαστηρίων, σεμιναρίων, συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης, τηλεδιασκέψεων, εκθέσεων και ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Το ραντεβού δίνεται από τις 25 Οκτωβρίου έως και τις 5 Νοεμβρίου 2023, στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και σε άλλες 8 πόλεις της Πελοποννήσου: Ακράτα, Αμαλιάδα, Άργος, Γύθειο, Δημητσάνα, Καλαμάτα, Ξυλόκαστρο, Σπάρτη και Φιλιατρά.

Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ φιλοξενεί 45 διεθνή ντοκιμαντέρ, 22 ελληνικά, και 18 ντοκιμαντέρ για την εκπαιδευτική ζώνη.

Η Έναρξη θα λάβει χώρα την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, με δύο μουσικά ντοκιμαντέρ και παράλληλα την ίδια ημέρα στις 18:00, θα γίνουν στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, τα εγκαίνια της έκθεσης comics, Sketching Ennio, αφιερωμένης στη ζωή και το έργο του μεγάλου συνθέτη Ennio Morricone.

Στο πλαίσιο των σεμιναρίων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, το ΔΦΝΠ συνεργάζεται  με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, τη Σχολή Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, το τμήμα θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το  Babeș-Bolyai University της Ρουμανίας.

Η είσοδος στις προβολές και τις δράσεις είναι ελεύθερη, με σειρά προσέλευσης.

Διοργάνωση: Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας
Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμοι Καλαμάτας, Ναυπλίου, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Ήλιδας.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Τζίνα Πετροπούλου.
Υποστήριξη: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ)

Το 9ο ΔΦΝΠ, πραγματοποιείται με την Οικονομική Υποστήριξη και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες και νέα σχετικά με το Φεστιβάλ:
peloponnisosdocfestival.com
facebook.com/peloponnisosdocfestival
instagram.com/peldocfest

Check Also

To 2ο B&W Athens Photography έρχεται στην Αθήνα από 24-26/2

Η Blank Wall Gallery, διοργανώνει το 2ο B&W Athens Photography, με συνδιοργανωτή το Δήμο Αθηναίων …

G-EZ117CQG76