UA-49499200-1

Τα βιβλιοπωλεία Μονεμβασίας ένωσαν τις δυνάμεις τους στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Πνευματικά δικαιώματα 2024 Εύα Δήμου

Με μια ιδιαίτερη εκδήλωση, τα βιβλιοπωλεία της Μονεμβασίας, «ΧΑΡΤΙ ΜΟΛΥΒΙ» της Κατερίνας Κλινάκη, «4BOOKS&TOYS» του Ιάκωβου Μάρκου και «ΜΙΚΡΟΙ ΓΑΛΑΞΙΕΣ» του Κωνσταντίνου Καλύβα, ένωσαν τις δυνάμεις τους και εόρτασαν από κοινού την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.

Έτσι, την Τρίτη 23 Απριλίου, στο φιλόξενο χώρο του καφενείου «Το Κουλουράκι», σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, έγιναν αναγνώσεις επιλεγμένων βιβλίων και συγκεκριμένα:

-«Φάρεναϊτ 451»  του Rey Brandberry και
-«Όταν έκλαψε ο Νίτσε» του Irvin Yalom
επιλογές του βιβλιοπωλείου «4BOOKS&TOYS»

-«Το οριζόντιο  ύψος και άλλες αφύσικες ιστορίες» του Αργύρη Χιώνη και
-«Το χρονικό ενός δυσλεκτικού» του Γιάννη Πάσχου
επιλογές του βιβλιοπωλείου «ΜΙΚΡΟΙ ΓΑΛΑΞΙΕΣ»

Τα παιδικά:
-«Κόντο η καμηλοπάρδαλη» του Άγγελου Ραπτόπουλου,
-«Ένα σποράκι, ένα πετραδάκι» και «Το ταξίδι στο φως» της συντοπίτισσας Κατερίνας Γκαζγκάλη
επιλογές του βιβλιοπωλείου «ΜΟΛΥΒΙ ΧΑΡΤΙ»

Πέραν αυτών αναγνώσθηκαν ένα απόσπασμα από το επίμετρο του βιβλίου «Πλάνητες» της Πολωνής νομπελίστριας Olga Tokarczuk και ένα σύντομο διήγημα του Έλληνα πεζογράφου Δημοσθένη Βουτυρά, έργο του οποίου προγραμματίζεται να παρουσιασθεί σε ανάγνωση προσεχώς.

Την Ημέρα του Βιβλίου διοργάνωσε η Σοφία Γεωργοπούλου με τη συνδρομή και συμμετοχή των τριών βιβλιοπωλείων της Μονεμβασίας. «Στη Μονεμβασία και τον ευρύτερο δήμο έχουν αναπτυχθεί αξιοπρόσεκτες πολιτισμικές πρωτοβουλίες. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, το γεγονός της ύπαρξης τριών βιβλιοπωλείων, με αξιόλογα βιβλία και σπουδαίες επί μέρους δραστηριότητες, μου γέννησε την ιδέα μιας κοινής εκδήλωσης για το βιβλίο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου», δήλωσε μιλώντας στο monemvasianews.gr η κ. Γεωργοπούλου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Στόχος της ημέρας αυτής είναι η προώθηση της ανάγνωσης, της δημοσίευσης και των πνευματικών δικαιωμάτων και η διάδοση του βιβλίου σε όλο και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και ηλικίες».

Η Κατερίνα Κλινάκη από το βιβλιοπωλείο «ΧΑΡΤΙ ΜΟΛΥΒΙ» δήλωσε:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, μια όμορφη εκδήλωση έλαβε χώρα στη Μονεμβασία. Σε συνεργασία με τα άλλα βιβλιοπωλεία έγιναν στο όμορφο χώρο του καφέ «Το κουλουράκι»  αναγνώσεις και παράλληλα στα βιβλιοπωλεία λειτουργούσαν εκθέσεις βιβλίων. Ήταν μια ωραία εμπειρία και ευχαριστούμε θερμά τη Σοφία Γεωργοπούλου που είχε την αρχική ιδέα και συντόνισε την όλη προσπάθεια, καθώς και την Foti Boecherer που διάβασε για εμάς δυο ωραία παραμύθια.

Ο Ιάκωβος Μάρκος από το  βιβλιοπωλείο «4BOOKS&TOYS», επισήμανε:

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου ήταν μια θετική πρωτοβουλία και πρόκληση στην πολιτιστική ζωή της Μονεμβασίας. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν αφενός ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, αφετέρου η προώθηση δράσεων που δίνουν το ερέθισμα στον τόπο για την ανάπτυξη μιας «στενότερης» σχέσης με το βιβλίο και την φιλαναγνωσία. Εύχομαι την καθιέρωση και τη σταδιακή εδραίωση παρόμοιων εκδηλώσεων.

Τέλος απευθύνω θερμές ευχαριστίες στη Σοφία Γεωργοπούλου για την ιδέα αλλά και τη διοργάνωση της εκδήλωσης, καθώς επίσης και στο καφέ «Το κουλουράκι» για την υπέροχη φιλοξενία του.

O Κωνσταντίνος Καλύβας από το βιβλιοπωλείο «ΜΙΚΡΟΙ ΓΑΛΑΞΙΕΣ», ανέφερε:

Θερμές ευχαριστίες στη Σοφία Γεωργακοπούλου για την έμπνευση και την διοργάνωση του εγχειρήματος στο καφέ «Το Κουλουράκι», αλλά και στον αγαπητό Μανώλη για τη ζεστή και άνετη φιλοξενία που μας πρόσφερε και φυσικά, ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους όσοι μάς τίμησαν με την παρουσία τους!

Check Also

Δήμος Μονεμβασίας: Πρόσληψη 20 ατόμων για τις ανάγκες πυρασφάλειας

Ο Δήμος Μονεμβασίας ανακοινώνει την πρόσληψη είκοσι (20) ατόμων για τις ανάγκες πυρασφάλειας έτους 2024 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

G-EZ117CQG76