UA-49499200-1

Παναγιώτης Σγαρδέλης (1938-2024)

Έφυγε από κοντά μας για το ταξίδι της αιωνιότητας σε ηλικία 86 ετών, ο πολύ καλός και αγαπητός σε όλους Παναγιώτης Παντ. Σγαρδέλης, με καταγωγή από τα Κουλέντια, στα οποία αφιέρωνε και  τον περισσότερο χρόνο διαμονής του,  όταν πλέον συνταξιοδοτήθηκε.

Υπηρέτησε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγητής μαθηματικών για πολλά χρόνια. Καταξιωμένος πάντα στη συνείδηση τόσο των μαθητών του και των γονέων όσο και των συναδέλφων του εκπαιδευτικών, ακόμα και όταν έφθασε στο ανώτατο σκαλοπάτι και αξίωμα, στο βαθμό του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, περιοχής Παπάγου.

Μετά τη συνταξιοδότησή του επέστρεψε στο αγαπημένο του χωριό, Κουλέντια, όπου μαζί με τον αδερφό Αντώνη έστησαν εξ’ αρχής με πολύ κόπο, ζήλο και μεράκι, το πασίγνωστο και επιτυχημένο ξενοδοχειακό συγκρότημα Kinsterna, στον Άγιο Στέφανο – Χατζάλαγα.

Υπήρξε γλυκομίλητος, σοβαρός και μειλίχιος άνθρωπος που πάντα έδινε απλόχερα το χαμόγελο και το χέρι του, στον κάθε γνωστό του που θα συναντούσε. Λάτρης του διαβάσματος, τον συναντούσαμε συχνά στη Μονεμβασία στο αγαπημένο του στέκι, να μελετά την εφημερίδα του, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα το καφεδάκι του.

Τελευταία μελετούσε πολύ και το βιβλίο μου «Μαθαίνοντας για τον τόπο μου», που κάποιος φίλος είχε φροντίσει κρυφά από εμένα να του δωρίσει, ειδικά των ενοτήτων εκείνων που αναφέρονταν στα  Κουλέντια και στα Φούτια και  όταν τύχαινε να με συναντήσει, πάντα είχε και  ένα κολακευτικό σχόλιο να μου πει και να με ευχαριστήσει γι’ αυτό.

Θα μας λείψεις πολύ φίλε, συμπατριώτη και συνάδερφε, Παναγιώτη. Η σκέψη μας θα είναι πάντα μαζί σου και οι προσευχές μας ας βοηθήσουν στο να έχει η ψυχή σου μια αιώνια  και ειρηνική ανάπαυση.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

Νίκος Αργείτης,  Συνταξιούχος Εκπ/κός – Συγγραφέας

Check Also

Χριστίνα Χουσάκου (1940-2021)

Στις 2 Οκτωβρίου 2021, ο θλιμένος ήχος της καμπάνας του Αγίου Λεοντίου χτύπησε, γιατί έφυγε …

G-EZ117CQG76