UA-49499200-1

Ολοκληρώθηκε στο Μυστρά ο 9ος Διεθνής Διαγωνισμού Ελαιολάδου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 9ος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου «Athena Internamonal Olive Oil Compemmon» (ΑΤΗΕΝΑ ΙΟΟC), ο οποίος πραγματοποιήθηκε από 25-27 Απριλίου 2024, στο Μυστρά, στο  πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα MYSTRAS GRAND PALACE & RESORTS.

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Σπάρτης, του Επιμελητηρίου Λακωνίας και των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  καθώς και του υπουργείου Τουρισμού.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, μίλησε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου αλλά και για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που κάνουν τα προϊόντα μας ξεχωριστά, επισημαίνοντας: «Η Ελλάδα, αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες ελαιοπαραγωγικές δυνάμεις στον κόσμο, με την ελιά να απλώνεται, σχεδόν, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Πελοποννήσου, ενώ στη Λακωνία, με επίκεντρο τη Σπάρτη, καταλαμβάνει το 65% της καλλιεργήσιμης γης της».

Στον διαγωνισμό ΑΤΗΕΝΑ ΙΟΟC, παρευρέθηκε, επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ο οποίος και μοίρασε συγχαρητήρια στους διοργανωτές του διαγωνισμού, ενώ δήλωσε χαρούμενος που για τρεις ημέρες η Σπάρτη και ο Μυστράς έγιναν το κέντρο του ελαιολάδου για την Ελλάδα και τον κόσμο.

Χαιρετίζοντας την διαγωνιστική διαδικασία ο Δήμαρχος Σπάρτης Μιχάλης Βακαλόπουλος, αναφέρθηκε στην τιμητική επιλογή των διοργανωτών να διεξαχθεί ο διαγωνισμός στη Σπάρτη, αναδεικνύοντας όπως επισήμανε «τόσο το Δήμο Σπάρτης, όσο και γενικότερα τη Λακωνία, ως πρωταγωνιστές στην παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου σε πανελλαδικό και παγκόσμιο επίπεδο».

Παρόντες μεταξύ των άλλων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Γιάννης Παναρίτης, ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης αλλά και ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης.

Check Also

Καλαμάτα: Ξεκινά αύριο (25/4) το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ελληνική Γεωργία

Παραμονές των ευρωεκλογών, με ανοιχτά τα ζητήματα βιωσιμότητας της ελληνικής και της ευρωπαϊκής γεωργίας που …

G-EZ117CQG76