UA-49499200-1

Στα Χανιά το διεθνές συνέδριο Οικολογικής Μηχανικής από 1-5/10

Το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής (International Ecological Engineering Society – IEES) θα λάβει χώρα στην ιστορική πόλη των Χανίων από 1-5 Οκτωβρίου 2023.       

Η σειρά αυτή συνεδρίων έρχεται πίσω στην Ευρώπη και διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ θα σηματοδοτήσει και τα 30 χρόνια από την ίδρυση της Διεθνούς Ένωσης το 1993!

Η διοργάνωση του συνεδρίου τυγχάνει και της ευτυχούς συγκυρίας εκλογής νέου Προεδρείου, όπου για πρώτη φορά ένας Έλληνας Πανεπιστημιακός ο κ. Στεφανάκης, ανέλαβε την Προεδρεία της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής.

Στόχος της IEES είναι να διαδώσει το μήνυμα της σύγχρονης επιστήμης της οικολογικής μηχανικής ως μια μηχανική που εμπνέεται από την οικολογία στο πλαίσιο μιας κυκλικής οικονομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και την αντικατάσταση των μη βιώσιμων πρακτικών και χρήσεων των φυσικών πόρων.

Η Οικολογική μηχανική υιοθετεί την κυκλικότητα στη μεθοδολογία επίλυσης προβλημάτων αποκαθιστώντας τους κύκλους των υλικών και των πόρων για να αντιμετωπιστεί η εντεινόμενη έλλειψη πόρων, και βλέπει την φύση ως έμπνευση και μοντέλο για την ανάπτυξη και επέκταση λύσεων βασισμένων στη φύση, αξιοποιώντας οικοσυστημικές υπηρεσίες και ανανεώσιμους πόρους.

Το συνέδριο του 2023 διοργανώνεται από το Εργαστήριο Τεχνολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Θεματολογία συνεδρίου
– Χρήση οικολογικών στοιχείων και οικοσυστημάτων για τη μείωση της ρύπανσης
– Χρήση οικοσυστημάτων σε μια κοινωνία κυκλικής οικονομίας
– Κυκλικός σχεδιασμός και ολοκληρωμένες προσεγγίσεις σχεδιασμού για αυξημένη ανθεκτικότητα
– Ανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση πόρων και υλικών
– Κλιματική αλλαγή, πράσινη και δίκαιη μετάβαση και ουδετερότητα άνθρακα: ο ρόλος της οικολογικής μηχανικής
– Αναγεννητική γεωργία
– Οικολογική Μηχανική και μεταλλευτική βιομηχανία
– Εκπαίδευση Οικολογικής Μηχανικής

Περισσότερες πληροφορίες: www.iees.tuc.gr

Check Also

Πώς το κινητό βλάπτει την παραγωγικότητα

Τα smartphones, από τη φύση τους και μόνο, λειτουργούν ως «αντιπερισπασμός» του χρήστη από πιθανές εργασίες με …

G-EZ117CQG76