UA-49499200-1

Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού αθλήματος GoalBall στη Σπάρτη

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνει Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού Αθλήματος GoalBall, που θα διεξαχθεί στις 10 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 9:00-12:00, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης (Επισκόπου Βρεσθένης 29, τηλ. 2731020426 – Πλησίον Γηροκομείου Σπάρτης «Οι Άγιοι Ανάργυροι»).

Απευθύνεται σε Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Προπονητές, Παιδαγωγούς, Καθηγητές Ειδικής Αγωγής, Φυσιοθεραπευτες, Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Μαθητές και Γονείς, κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνει ενημέρωση και επίδειξη του αθλήματος Goalball από την Παραολυμπιακή Εθνική Ομάδα.

To Goalball είναι ένα ομαδικό άθλημα αφής ειδικά σχεδιασμένο για τυφλούς αθλητές ή αθλητές με μειωμένη όραση, που χαρίζει σωματική και ψυχική ευεξία καθώς και κινητική ανεξαρτησία. Οι παίκτες για να ανταποκριθούν στο υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού πρέπει να διαθέτουν υψηλή τεχνική, δύναμη, ταχύτητα, γρήγορη αντίδραση, ομαδικότητα, ευλυγισία και καλή αίσθηση του χώρου.

Το Γκόλμπολ διεξάγεται σε κλειστό γήπεδο Πετοσφαίρισης. Παίζεται από άνδρες και γυναίκες και κάθε ομάδα αποτελείται από τρεις βασικούς παίκτες και τρεις αναπληρωματικούς. Σκοπός του παιχνιδιού είναι η μία ομάδα να κυλήσει τη μπάλα με το χέρι προς την αντίπαλη πλευρά και να σημειώσει γκολ, ενώ οι αντίπαλοι παίκτες προσπαθούν να την αποκρούσουν με οποιοδήποτε μέρος του σώματός τους. Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα πετύχει τα περισσότερα γκολ. Η διάρκεια του αγώνα είναι δύο ημίχρονα των δέκα λεπτών.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες: Γραμματεία Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου τηλ. 2731089661 κ. Γιώργος Χίος

Check Also

Στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης ο Γιώργος Παπαχρήστου από τα Βάτικα

Στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης συμμετείχε, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, ο Γιώργος Παπαχρήστου από τη Νεάπολη. …

G-EZ117CQG76