UA-49499200-1

40ος Μαραθώνιος Αθήνας: Δυναμική παρουσία αθλητών από Μολάους

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος οι αθλητές των Μολάων στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, ο οποίος διεξήχθη την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023.

Οι Αντώνης Κρυπωτός, Τάσος Πριφτάκης και Τάσος Δημάκος εκπροσώπησαν επάξια την πόλη των Μολάων, διανύοντας μια απόσταση 42.195 μέτρων από τον Μαραθώνα μέχρι το Καλλιμάρμαρο στάδιο. Μια διαδρομή με ιδιαίτερες δυσκολίες που σε φέρνει αντιμέτωπο με τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, αλλά που στο τέλος σε αποζημιώνει με τον πιο δυνατό συναίσθημα όταν πλέον εισέρχεσαι στο Καλλιμάρμαρο στάδιο.

Το monemvasianews.gr μίλησε με τον καθένα ξεχωριστά μεταφέροντας με σύντομο και περιεκτικό τρόπο τη μοναδική εμπειρία του κάθε αθλητή από τη συμμετοχή του σε αυτό τον αγώνα αντοχής.

Αντώνης Κρυπωτός

Πέρσι έλαβα πρώτη φορά μέρος στον Μαραθώνιο βλέποντας τον σαν μία πρόκληση. Θυμάμαι πολύ έντονα όταν ήμουν στο 35ο χιλιόμετρο, την κούραση και τους αφόρητους πόνους στους μύες που με έκαναν να σκέφτομαι ότι δεν θα ήθελα να το ξαναπεράσω. Φτάνοντας όμως στον τερματισμό ένιωσα μία πρωτόγνωρη δύναμη. Η εμψύχωση και οι φωνές των ανθρώπων σε κάθε γειτονιά της διαδρομής, η σκληρή προσπάθεια των συναθλητών σου, οι αγαπημένοι σου που σε περιμένουν στον τερματισμό είναι κάποιες από τις εικόνες που  εναλλάσσονται συνεχώς στο μυαλό σου καθώς τρέχεις και σου δημιουργούν έκρηξη συναισθημάτων. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που το έζησα και φέτος. Ευχαριστώ τον προπονητή μου Τάκη Αρτινιό που με προετοίμασε ώστε φέτος να χαρώ κάθε χιλιόμετρο της δύσκολης αυτής  διαδρομής και φυσικά την οικογένειά μου, που μου έδωσε με το παραπάνω την ψυχολογική ώθηση που χρειαζόμουν.

Τάσος Πριφτάκης

Η χαρά της συμμετοχής και του τερματισμού σε έναν Μαραθώνιο είναι απερίγραπτη. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τον ιστορικότερο Μαραθώνιο στον κόσμο. Σε αυτόν τον αγώνα, αντίπαλος δεν είναι ο συναθλητής σου, αλλά η διαδρομή που έχεις να διανύσεις και κυρίως ο ίδιος σου ο εαυτός. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις πολλές και επίπονες ανηφόρες, έκανε αρκετή ζέστη, αλλά ταυτόχρονα είχε ένα ήπιο αεράκι που σε δρόσιζε. Η άσφαλτος στην οποία κινούμασταν, σε μεγάλο μέρος της ήταν φθαρμένη, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την προσπάθεια μας, αλλά ο τερματισμός στο πανέμορφο Καλλιμάρμαρο, σε αποζημιώνει πέρα για πέρα.

Τάσος Δημάκος

Η τεράστια εμπειρία του Μαραθωνίου ξεκινά από την πρώτη μέρα που αποφασίζεις να δηλώσεις συμμετοχή και ουσιαστικά ξεκινάς την προετοιμασία σου. Ένα όμορφο ταξίδι μέχρι την ημέρα που θα σταθείς στην γραμμή της εκκίνησης. Η ημέρα του Μαραθωνίου είναι μια μεγάλη γιορτή του δρομικού κινήματος, κόσμος διαφόρων ηλικιών, διαφόρων χωρών, διαφορετικής κουλτούρας αλλά με κοινό στόχο τον τερματισμό και κοινή αγάπη το τρέξιμο.

Ο φετινός αγώνας δύσκολος εξαρχής λόγω της υψηλής ζέστης αλλά και λόγω λάθους επιλογής παπουτσιού από πλευράς μου. Μετά το 20 χλμ υπήρξαν τεράστιοι πόνοι και στα δύο πέλματα μου, φυσικά δεν υπήρξε περίπτωση να τα παρατήσω. Κίνητρο μου η οικογένεια μου που με περίμενε στο 34 χλμ και μετά στον  τερματισμό. Το δέος που νιώθεις από το Καλλιμάρμαρο, αλλά και ο τερματισμός αγκαλιά με τα παιδιά μου από τις ομορφότερες στιγμές τις ζωής μου! Τελικά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο!

 

 

Check Also

Στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης ο Γιώργος Παπαχρήστου από τα Βάτικα

Στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης συμμετείχε, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, ο Γιώργος Παπαχρήστου από τη Νεάπολη. …

G-EZ117CQG76