UA-49499200-1

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ

Στη μνήμη του Ηλία Γ. Βουνελάκη

Η Εφημερίδα μας 

Η ΕΚΔΟΣΙΣ ΜΑΣ

 «  Εἴναι γεγονός ὰμφισβήτητον καί ὰπολύτως ὲξεκριβωμένον ὄτι η έκδοσις μιᾶς ἐφημερίδος ἀπαιτεί εὐθύνας , κόπους καί ὑλικάς θυσίας.

  Ἐν γνώσει ὄμως ἠμεῖς τελοῦντες τῶν ἀνωτέρω ἀπεφασίσαμεν τήν έκδοσιν τῆς παρούσης μέ μοναδικόν σκοπό νά ἐξυπηρετήσωμεν τήν Μονεμβασίαν καί τήν περιοχήν τοῦ Δήμου της, διότι πραγματικά μιά ἐφημερίς προσφέρει σοβαράς ὑπηρεσίας είς την περιοχή πού ἐκδίδεται.

 Ἑτσι θά προσπαθήσωμεν δι’ ὄλων μας τῶν δυνάμεων , μακράς πάσης πολιτικῆς ἐπιρροῆς να προβάλωμεν ὀλα τά ἀπασχολοῦντα τήν Μονεμβασίαν καί τήν περιοχήν της ζητήματα καί θά ζητήσουμε την ἐπίλυσιν τούτων ὑπό των ἁρμοδίων,,,»

Τον Ιανουάριο του 1962 το ζεύγος Ηλία και Φιλιώς Βουνελάκη, αποφασίζει την έκδοση της εφημερίδος «η Φωνή της Μονεμβασίας». Η αγάπη τους για το τόπο και η ανάγκη αυτός  να αποκτήσει τη δική του φωνή, τους οδήγησαν σ’ αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Εκδίδεται αρχικά σε δεκαπενθήμερη και αργότερα σε μηνιαία βάση, με αρχικό ιδιοκτήτη και διευθυντή τη Φιλιώ Η. Βουνελάκη από το 1962 εως το 1995 και απο το 1995 εως το 2010 τον Ηλία Γ. Βουνελάκη.

Αυτός ο πρώτος κύκλος ζωής κλείνει στις 31-11-2010, έχοντας συμπληρώσει 49 χρόνια συνεχούς παρουσίας και 509 φύλλα. Έχοντας αποκτήσει ένα κοινό 3500 μόνιμων συνδρομητών και έχοντας επιτύχει να φύγει από τα στενά γεωγραφικά όρια της χώρας, φτάνοντας σε Αμερική, Καναδά και Αυστραλία «η Φωνή της Μονεμβασίας» ταυτίστηκε απόλυτα με το τόπο, αποτέλεσε τη φωνή του και κατάφερε να κρατήσει ισχυρούς δεσμούς των απανταχού της γης Ελλήνων με τα πατρώα εδάφη.

Ο δεύτερος κύκλος ανοίγει με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, ακολουθώντας τις προσταγές των καιρών, έχοντας πάντα ως κινητήριο δύναμη την αγάπη μας για τον τόπο. Σκοπός και στόχος είναι η Μονεμβασία να συνεχίσει να έχει τη δική της δυνατή φωνή, η οποία ελπίζουμε να φτάνει σε κάθε γωνιά της γης.

Συνεχίζουμε το έργο των ιδρυτών μας Ηλία και Φιλιώς Βουνελάκη, με αφοσίωση στις αρχές που εκείνοι μας ενέπνευσαν, ελπίζοντας «η Φωνή της Μονεμβασίας» ν’ αποτελεί σημείο αναφοράς και σύνδεσης με την ιστορική Μονεμβασία.                                                                   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

G-EZ117CQG76