UA-49499200-1

Αυτοψία σε έργα της Λακωνίας από τον περιφερειάρχη Δ. Πτωχό

Έργα που εκτελούνται ή και ολοκληρώθηκαν στη Λακωνία επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024. Είχε έτσι την ευκαιρία να ενημερωθεί από κοντά για μία σειρά έργων που εξελίσσονται στην περιοχή από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ προχώρησε και σε παραγωγικές συναντήσεις, καταγράφοντας θέματα που χρήζουν άμεσης ή μακροπρόθεσμης επέμβασης.

Πρώτη στάση ήταν το νοσοκομείο της Σπάρτης, όπου εκεί τον υποδέχθηκε η διοικήτρια Ευδοξία Παπαγεωργίου και τον συνόδευσε στον χώρο που θα κατασκευαστεί το νέο νοσοκομείο, με τη διαδικασία του γκρεμίσματος να έχει ολοκληρωθεί.

Ακολούθησε το κέντρο νεότητας Μητρόπολης Σπάρτης όπου προχωρά το έργο αποκατάστασης της στέγης και το Αρχαίο Θέατρο Σπάρτης που αποτελεί σημείο αναφοράς για την Λακωνία και όχι μόνο. Να σημειωθεί πως τον Περιφερειάρχη, συνόδευσε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Σπάρτης Μιχάλης Βακαλόπουλος.

Αμέσως μετά, μετέβη, στη γέφυρα της νέας εισόδου της Σπάρτης και στον Ευρώτα και σειρά πήρε το εργοτάξιο έργου βελτίωσης κατά τμήματα της επαρχιακής οδού Γυθείου-Αρεόπολης.

Στο Γύθειο, ο Περιφερειάρχης, επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης, Πέτρο Ανδρεάκο και ακολούθησαν επισκέψεις σε  σημεία που χρήζουν ανάδειξης, όπως η Νήσος Κρανάη.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε στη Γέφυρα Σκάλας του Δήμου Ευρώτα, παρουσία και του Δημάρχου Ευρώτα, Δήμου Βέρδου, όπου ο Περιφερειάρχης είδε από κοντά το έργο της νέας Γέφυρας, καθώς επίσης συζητήθηκε και το θέμα της παράκαμψης Βλαχιώτη.

Επόμενη στάση, το εργοτάξιο έργου αποκατάστασης επικίνδυνων τμημάτων της ΕΟ Τάραψας – Μονεμβασίας και συγκεκριμένα το τμήμα από τη Γέφυρα Απιδιάς έως τους Μολάους.

Συνέχεια με το Κάστρο της Μονεμβασίας, παρουσία του Αντιδημάρχου Σταύρου Χριστάκου, όπου και ενημερώθηκε για το απαιτητικό έργο στερέωσης των βραχωδών πρανών το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία και παράλληλα συζητήθηκε συζητήθηκε το έργο του φωτισμού, ενώ έγινε αυτοψία και στο σπουδαίο έργο της μαρίνας Μονεμβασίας, το οποίο δίνει υπεραξία και αναβαθμίζει τον τόπο.

Η επίσκεψη του κ. Πτωχού ολοκληρώθηκε στη Νεάπολη και στα έργα του κλειστού γυμναστηρίου, της σχολής εμποροπλοιάρχων και οδικών βελτιώσεων που έχουν εκτελεστεί στην ευρύτερη περιοχή των Βοιών.

Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Λακωνία, συνόδευσαν o Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χωρικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας Σπύρος Τζινιέρης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κωνσταντίνος Βλάχοςκαι Παναγιώτης Τζινάκος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γιώργος Σπίνος και υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών.

Check Also

Στην Καλαμάτα το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ελληνική Γεωργία

Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί …

G-EZ117CQG76