UA-49499200-1

Στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας συμμετείχε η Σοφία Ζερβάκου

Με ένα λιτό και συμβολικό τελετουργικό, πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου 2024, στο βωμό που υπάρχει στο χώρο του ναού της Ήρας (Ηραίον), στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Την Αφή έκανε η Πρωθιέρεια στο χώρο του ναού, απαγγέλλοντας την επίκληση προς τον θεό του ήλιου, Απόλλωνα. Πρωθιέρεια, στα χέρια της οποίας «γεννήθηκε» η Ολυμπιακή Φλόγα, ήταν η ηθοποιός Μαίρη Μηνά.

Από αριστερά η Μαίρη Μηνά και δίπλα η Σοφία Ζερβάκου

Τη χορογραφία -Θρόισμα της Ιεράς σιωπής- σκηνοθέτησε η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και την εκτέλεσαν 35 ιέρειες και 15 κούροι. Ανάμεσα στις ιέρειες και η δική μας Σοφία Ζερβάκου από τους Μολάους, αναδεικνύοντας με την παρουσία της τη μοναδικότητα της τελετής και την ιερότητα του χώρου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Σοφία ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στους Μολάους στη σχολή μπαλέτου Χριστιάνου-Μαραβέλια, την οποία διηύθυνε η Λούλα Μαραβέλια, είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και παράλληλα, είναι απόφοιτος (αριστούχος) Ανωτέρας Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Μιλώντας στο monemvasianews.gr η Σοφία Ζερβάκου δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένη για τη συμμετοχή της σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός. «Ήταν μια μοναδική εμπειρία αλλά και μεγάλη τιμή για μένα η συμμετοχή μου, ως Ιέρεια, στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας σε έναν ιδιαίτερο και ιερό χώρο», ανέφερε η κ. Ζερβάκου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ένοιωσα δέος και συγκίνηση γιατί το άναμμα της Φλόγας δεν σηματοδοτεί μόνο την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και την έναρξη της Εκεχειρίας, στέλνοντας μήνυμα Ειρήνης σε όλον τον Πλανήτη».

Τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά την Άρτεμις Ιγνατίου η οποία όπως τόνισε «μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω αυτές τις συγκλονιστικές στιγμές».

Check Also

Τα βιβλιοπωλεία Μονεμβασίας ένωσαν τις δυνάμεις τους στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Με μια ιδιαίτερη εκδήλωση, τα βιβλιοπωλεία της Μονεμβασίας, «ΧΑΡΤΙ ΜΟΛΥΒΙ» της Κατερίνας Κλινάκη, «4BOOKS&TOYS» του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

G-EZ117CQG76