UA-49499200-1

Αξονικός Τομογράφος Νοσοκομείου Μολάων – 1.395 ασθενείς εξυπηρετήθηκαν το 2023

Η απόκτηση Αξονικού Τομογράφου και η εκπλήρωση ενός ονείρου δεκαετιών, αποτέλεσε έναν από τους πρωταρχικούς στόχους της διοίκησης της Νοσοκομειακής Μονάδας (Ν.Μ.) Μολάων.

Σήμερα, περίπου δεκαέξι μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του, τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή μια και το 2023 πραγματοποιήθηκαν 1.395 αξονικές τομογραφίες!

Αποδεικνύεται έτσι, ότι η απόκτηση και λειτουργία του Αξονικού Τομογράφου αποτέλεσε ένα σημείο καμπής στην ιστορία της Ν.Μ. Μολάων, ικανοποιώντας μια πάγια και επιτακτική ανάγκη για την υγεία των κατοίκων ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Λακωνίας.

Με ανακοίνωση του ο διοικητής κ. Κωνσταντίνος Κορωνιός αναφέρει:

Ειδικότερα, 1.395 συμπολίτες μας που υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να διακομισθούν στη Σπάρτη και να υποστούν ταλαιπωρία αρκετών ωρών διανύοντας μια συνολική απόσταση 150+ χιλιομέτρων, υποβλήθηκαν σε Αξονική στη Ν.Μ. Μολάων, με την εξέταση πια να ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα μόλις λεπτά!

Εκτός από τη διευκόλυνση των ασθενών και την προφανή αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, εξασφαλίστηκε ταυτόχρονα και η μείωση της επιβάρυνσης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ- αυξάνοντας έτσι τη διαθεσιμότητά τους για τα πραγματικά επείγοντα περιστατικά, που έχρηζαν άμεσης διακομιδής!

Είχαμε δεσμευτεί να μετατρέψουμε τη Νοσηλευτική Μονάδα των Μολάων σε ένα Περιφερειακό Νοσοκομείο Πρότυπο, το κάναμε πράξη! Στη Ν.Μ. Μολάων, «μιλάμε» με τα έργα μας και όχι τα λόγια μας!

Check Also

Προκηρύσσονται 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ – 3 στη Ν.Μ. Μολάων

Στην προκήρυξη 704 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ, προχωρά το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν …

G-EZ117CQG76