UA-49499200-1

Αλλάζει εικόνα το παραλιακό μέτωπο της Νεάπολης

Εγκαινιάστηκε και δόθηκε σε χρήση η ανάπλαση ενός σημαντικού τμήματος του παραλιακού μετώπου της Νεάπολης, στην είσοδο της πόλης.

Η τελετή των εγκαινίων έγινε την Δευτέρα 5 Μαϊου 2017, από τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο.

Το ανωτέρω τμήμα αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδιασμού του Δήμου για όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου, ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων και τη δημιουργία νέου αναψυκτηρίου στο Καρνάγιο.

Ήδη στις αμέσως επόμενες κινήσεις της Δημοτικής Αρχής, είναι η συνέχιση της ανάπλασης του ανωτέρω τμήματος, μέχρι την πλατεία Αρσενάκου.

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης μιλώντας στο monemvasianews.gr, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η συνολική μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Νεάπολης, έχει ως απώτερο στόχο να επαναπροσδιορίσει και να αποδώσει σε ουσιαστική χρήση την παραλιακή ζώνη της πόλης, έναν χώρο στον οποίο αναπτύσεται η τουριστική και επιχειρηματική δραστηριότητα του τόπου, ενώ ταυτόχρονα πρόκειται να αποκαταστήσει την ουσιαστική σχέση των κατοίκων με τη θάλασσα».

Επίσης ο κ. Τριχείλης στη σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του έργου, στη διαδικασία υλοποίησης, καθώς και στον προγραμματισμό του Δήμου για τα επόμενα έτη.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Μονεμβασίας, έχει επενδύσει σε έργα διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων, σε μια προσπάθεια να αλλάξει ριζικά την εικόνα της πόλης, όπως είναι η διαμόρφωση και φωτισμός των πεζοδρομίων από την είσοδο της πόλης στο Δέλτα μέχρι την περιοχή μετά το Καρνάγιο, η ανάπλαση της περιοχής στη γέφυρα Βραϊμάκη, ο πεζόδρομος έμπροσθεν των σχολικών μονάδων (Παιδικός και Βρεφονηπιακός Σταθμός – Νηπιαγωγείο) κ.ά.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Βουλευτής Λακωνίας και πρ. Υφυπουργός κ. Αθανάσιος Δαβάκης,  η εντ. Περιφερειακή Σύμβουλος κα Ματούλα Μπελεγρή, ο Διοικητής του ΚΕΕΜ Ταξίαρχος κ. Ιορδάνης Χατζηνικολάου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κάτοικοι της περιοχής.

 

 

Check Also

Μονεμβασία: Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδας

Η Ενορία Μονεμβασίας ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδος αλλά και το πρόγραμμα λειτουργιών Διακαινησίμου …

G-EZ117CQG76