UA-49499200-1

Για τους κινδύνους στο διαδίκτυο ενημερώνει το Φιλόπτωχο Ταμείο Μονεμβασίας

Το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας Μονεμβασίας, σε συνεργασία με το Δήμο Μονεμβασίας, διοργανώνει την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:00, ομιλία με θέμα: «Προστασία παιδιών και ενηλίκων από τα μέσα ηλεκτρονικής δικτύωσης».

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο κτήμα Τσαφατίνου, με κεντρικό ομιλητή τον Στρατηγό Ε.Α της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μανώλη Σφακιανάκη. Ο κ. Σφακιανάκης διετέλεσε επί σειρά ετών επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ σήμερα ηγείται ινστιτούτου με το όνομα Cuber Security International, το οποίο ως σκοπό έχει την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα νέων τεχνολογιών και διαδικτύου.

Η παραπάνω ομιλία είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, προκειμένου μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί να ενημερωθούν για τους κινδύνους και τις απειλές του διαδικτύου, αλλά και τις σύγχρονες μορφές κυβερνο-εγκλήματος και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποιεί κάθε χρόνο πλήθος ημερίδων, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα τον μήνα Φεβρουάριο, στον οποίο έχει καθιερωθεί να εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα για Ασφαλέστερο Διαδίκτυο (Safer Internet Day), υλοποίησε (31) ημερίδες σε σχολεία, ενώ σε σχετική ανακοίνωσή της, επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Το διαδίκτυο θα μπορούσε εύκολα να διεκδικήσει τον τίτλο ενός από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου. Ωστόσο η ασφαλής πλοήγηση σε αυτό, απαιτεί την τήρηση κάποιων απλών κανόνων που βοηθούν τον χρήστη να αποφύγει τις «κακοτοπιές» του Παγκόσμιου Ιστού».

Check Also

Μονεμβασία: Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδας

Η Ενορία Μονεμβασίας ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδος αλλά και το πρόγραμμα λειτουργιών Διακαινησίμου …

G-EZ117CQG76