UA-49499200-1

«The Lobster»: Λαμπερή πρεμιέρα για την ταινία του Λάνθιμου στο Λονδίνο

15.10.2015_The Lobster
Η βραβευμένη ταινία έρχεται στις ελληνικές αίθουσες στις 22 Οκτωβρίου, μαζί με τον σκηνοθέτη της, ο οποίος αναμένεται στην Αθήνα.

Η βραβευμένη – με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών – ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Τhe Lobster» έκανε πρεμιέρα στο 59o Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης περπάτησε στο κόκκινο χαλί μαζί με τους πρωταγωνιστές της ταινίας – Κόλιν Φάρελ, Ρέιτσελ Βάις, Ολίβια Κόλμαν, Μπεν Γουίσο, Αριάν Λαμπέντ.

Η ταινία, συμπαραγωγή Ιρλανδίας, Ελλάδας, Γαλλίας, Ολλανδίας και Βρετανίας, είναι μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, τοποθετημένη σε ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον, όπου όλοι οι μοναχικοί άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν, μεταμορφώνονται σε ένα ζώο της επιλογής τους κι απελευθερώνονται στο δάσος. Ένας απελπισμένος άντρας το σκάει από το ξενοδοχείο στο δάσος, όπου ζουν οι μοναχικοί, κι εκεί ερωτεύεται, ακόμη κι αν αυτό είναι ενάντια στους κανόνες.

Αφίσες «The Lobster» βρίσκονται σχεδόν σε όλους τους κινηματογράφους της πόλης, ενώ η ταινία συνοδεύεται και από μία έξυπνη διαφημιστική καμπάνια, η οποία μεταξύ άλλων καλεί τους σινεφίλ να κάνουν ένα τεστ για να δουν τι ζώο θα γίνουν εάν δεν καταφέρουν να βρουν ταίρι, δίνοντας παράλληλα «συμβουλές» για μία επιτυχημένη ερωτική σχέση.

Αξίζει να αναφέρουμε πως και οι δύο προβολές της ταινίας για το κοινό είναι  sold out, όπως ήταν και η δημοσιογραφική προβολή η οποία είχε τόσο κόσμο, που επαγγελματίες οι οποίοι παρακολουθούν επί χρόνια το Φεστιβάλ ανέφεραν πως δεν έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο.

Η βραβευμένη ταινία έρχεται στις ελληνικές αίθουσες στις 22 Οκτωβρίου, μαζί με τον σκηνοθέτη της, ο οποίος αναμένεται στην Αθήνα.

Ο ιδιαίτερα αγαπητός, κυρίως στην αγγλοσαξωνική σχολή κινηματογράφου,  Γιώργος Λάνθιμος ετοιμάζει ήδη την επόμενη ταινία του με πρωταγωνίστριες τις Κέιτ Γουίνσλετ, Έμμα Στόουν και Ολίβια Κόλμαν.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

To 2ο B&W Athens Photography έρχεται στην Αθήνα από 24-26/2

Η Blank Wall Gallery, διοργανώνει το 2ο B&W Athens Photography, με συνδιοργανωτή το Δήμο Αθηναίων …

G-EZ117CQG76