UA-49499200-1

Emirates: 25 χρόνια συνδέει την Ελλάδα με τον υπόλοιπο κόσμο

Της Μαργαρίτας Μανούσου
margarita.manousou1@gmail.com

Στις 14 Δεκεμβρίου 2021,σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, η Emirates με την υποστήριξη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, διοργάνωσε συνέντευξη τύπου με αφορμή την 25η επέτειο παρουσίας της αεροπορικής εταιρείας στην Ελλάδα.

 Το 2021 σηματοδοτεί την 25η επέτειο παρουσίας και συνεχούς υποστήριξης της ελληνικής οικονομίας και του τουριστικού τομέα από τη μεγαλύτερη διεθνή αεροπορική εταιρεία στον κόσμο

  • Περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια επιβάτες από την 1η πτήση το 1996
  • Συμβολή €79 εκατ. ευρώ στο ΑΕΠ της Ελλάδας
  • Σημαντική υποστήριξη της εισαγωγικής και εξαγωγικής δραστηριότητας

Η Emirates, η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, γιόρτασε τα 25 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα. Από την πρώτη πτήση τον Ιούνιο του 1996, η Emirates έχει προσφέρει μέχρι σήμερα τις υπηρεσίες της σε περισσότερους από 4,5 εκατομμύρια επιβάτες σε χιλιάδες πτήσεις από και προς την πρωτεύουσα της χώρας.

Η Emirates είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που εξυπηρετεί απευθείας πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Ντουμπάι. Το Μάρτιο του 2017, η Emirates πρόσθεσε τη σύνδεση της Αθήνας με τη Νέα Υόρκη και το αεροδρόμιο του Νιούαρκ, που αποδείχθηκε δημοφιλές δρομολόγιο για τους Έλληνες ταξιδιώτες, καθώς ήταν η μόνη απευθείας, καθημερινή και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου πτήση που συνδέει την Ελλάδα με τις ΗΠΑ.

Η αεροπορική εταιρεία πραγματοποιεί καθημερινή πτήση μεταξύ Αθήνας και Ντουμπάι. Η πτήση EK210 αναχωρεί από την Αθήνα στις 17:55 και φτάνει στο Ντουμπάι στις 00:20 την επόμενη μέρα. Η πτήση EK209 αναχωρεί στις 11:50 από το Ντουμπάι και φτάνει στην Αθήνα στις 15:25. Τον Ιούνιο, η Emirates επανεκκίνησε επίσης τις πτήσεις της μεταξύ Αθήνας και Νιούαρκ στις ΗΠΑ. Η πτήση EK209 αναχωρεί από την Αθήνα στις 17:20 και φτάνει στο Newark στις 21:20 την επόμενη μέρα. Η πτήση από το Newark EK210 αναχωρεί στις 23:55 και φτάνει στην Αθήνα στις 16:10 της επόμενης μέρας (όλες οι αναφορές είναι σε τοπικές ώρες).

O Khalid Al Zarooni, Country Manager της Emirates για την Ελλάδα δήλωσε:

«Είναι μεγάλη μας τιμή που συμπληρώσαμε 25 χρόνια σταθερής παρουσίας στην Ελλάδα. Όλα αυτά τα χρόνια, το παγκόσμιο δίκτυο της Emirates βοήθησε τους Έλληνες ταξιδιώτες να επισκεφθούν προορισμούς και να συνδεθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο εξωτερικό, και συνέβαλε  στη διασύνδεση των ελληνικών επιχειρήσεων με αγορές σε περισσότερες από 80 χώρες σε έξι ηπείρους. Παρά το σημαντικό αντίκτυπο που είχε η πανδημία στον τομέα των αερομεταφορών, ανακάμπτουμε και εντείνουμε τις δραστηριότητές μας για να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια. Όχι μόνο έχουν αυξηθεί οι κρατήσεις στις υπηρεσίες μας προς το Ντουμπάι και τη Νέα Υόρκη, αλλά βλέπουμε επίσης μια σταδιακή επιστροφή στα μακρινά ταξίδια καθώς τα σύνορα ετοιμάζονται να ανοίξουν ξανά, για παράδειγμα στην Αυστραλία, όπου πολλοί Έλληνες έχουν φίλους και συγγενείς».

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ιωάννα Παπαδοπούλου, δήλωσε: «Από την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου μας το 2001 έως και σήμερα, η Emirates είναι ένας από τους πλέον πολύτιμους συνεργάτες μας με εξαιρετικά σημαντική συμβολή στη διασυνδεσιμότητα του αεροδρομίου μας, της πόλης και της χώρας  μας. Εκτός από τη μεγάλη σπουδαιότητα των σύνδεσης με το Dubai, είναι επίσης η μόνη αεροπορική εταιρεία που μας  συνδέει με τις Ηνωμένες Πολιτείες με πτήσεις της  καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προσφέροντας στους επιβάτες το ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου αεροπορικό προϊόν της.

Χρόνια Πολλά Emirates! Θερμές Ευχές από το αεροδρόμιο της Αθήνας για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην αθηναϊκή αγορά και με τη δέσμευσή μας για τα επόμενα  25 – και περισσότερα – χρόνια  στενής και επιτυχημένης συνεργασίας!»

Σήμερα, η Emirates έχει ήδη αποκαταστήσει το 90% του δικτύου της και αυτή τη στιγμή πετά σε περισσότερους από 120 προορισμούς. Η αεροπορική εταιρεία στοχεύει να αποκαταστήσει μέχρι το τέλος του έτους το 70% των επιπέδων χωρητικότητας πριν από την πανδημία. Για να υποστηρίξει την ταχεία ανάκαμψη, η Emirates έχει ανακοινώσει σχέδια ενίσχυσης του επιχειρησιακού δυναμικού της με την πρόσληψη περισσότερων από 6.000 υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων 3.000 μελών πληρώματος καμπίνας που θα εδρεύουν στο κέντρο της στο Ντουμπάι.

Εξυπηρέτηση διακίνησης φορτίων στην Ελλάδα
Εκτός από τις επιβατικές πτήσεις, η Emirates διαθέτει επίσης μια εξαιρετική υποδομή μεταφορών εμπορευματικών φορτίων μέσω της Emirates SkyCargo. Η Emirates δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να εξάγουν ελληνικά προϊόντα, όπως ανταλλακτικά πλοίων, ηλεκτρονικά, φαρμακευτικά προϊόντα και τοπικά προϊόντα όπως ελαιόλαδο, φράουλες και γιαούρτια μέσω του κόμβου της στο Ντουμπάι.

Το 2019, η Emirates μετέφερε πάνω από 10.800 τόνους φορτίου από και προς την Αθήνα, διευκολύνοντας την διακίνηση αγαθών μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΑΕ, καθώς και άλλων χωρών στο παγκόσμιο δίκτυό της. Κατά τη διάρκεια της προσωρινής αναστολής των επιβατικών υπηρεσιών μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης λόγω της πανδημίας, η Emirates επέτρεψε την απρόσκοπτη εξαγωγή ελληνικών αλιευτικών προϊόντων στις ΗΠΑ, μέσω των απευθείας επιβατικών πτήσεων από Αθήνα προς Ντουμπάι, με πτήσεις επόμενης μέρας από Ντουμπάι προς Νέα Υόρκη. Στο διάστημα αυτό, διακινήθηκαν περισσότεροι από 1.200 τόνοι ψαριών.

Συμβολή της Emirates στην Ελληνική οικονομία
Εδώ και πολλά χρόνια, η Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διατηρούν μια υγιή πολιτική, οικονομική και πολιτιστική σχέση. Το διμερές εμπόριο μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ ανήλθε στα 298 εκατ. ευρώ το 2020, με τις εξαγωγές από την Ελλάδα να αντιπροσωπεύουν το 78% του συνολικού εμπορίου.

Υπολογίζεται οι δραστηριότητες Emirates στην Ελλάδα είχαν συμβολή 79 εκατομμυρίων ευρώ στο ΑΕΠ και στήριξαν περισσότερες από 1.650 άμεσες, έμμεσες και συνεπαγόμενες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Αυτός ο αριθμός όχι μόνο λαμβάνει υπόψη το προσωπικό της Emirates στην Ελλάδα, αλλά και την απασχόληση σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, όπως θέσεις εργασίας εδάφους ή τροφοδοσίας, καθώς και την συνεπαγόμενη απασχόληση μέσω της οικονομικής δραστηριότητας που δημιουργείται από αυτούς τους άμεσους και έμμεσους εργαζομένους.* Ο Όμιλος Emirates απασχολεί 280 Έλληνες στο πολυεθνικό εργατικό δυναμικό του.

 Βραβευμένα προϊόντα και υπηρεσίες
Οι Έλληνες επιβάτες που πετούν με την Emirates μπορούν να διασκεδάσουν με ταινίες και προγράμματα στα περισσότερα από 4.500 κανάλια του ice, του βραβευμένου συστήματος ψυχαγωγίας της εταιρίας. Μπορούν ακόμη να απολαύσουν την άριστη φιλοξενία και την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση που προσφέρει το διεθνές, πολυπολιτισμικό πλήρωμα της Emirates, που περιλαμβάνει και Έλληνες.

Check Also

Δημήτρης Κατσαούνης*: Επιθυμώ να είμαι η Φωνή όλων στην Ευρωβουλή

Πολλοί πιστεύουν ότι οι Ευρωεκλογές προσφέρονται για να σταλεί μήνυμα στην κυβέρνηση, ξεχνώντας έτσι ότι …

G-EZ117CQG76