UA-49499200-1

8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – Στη Σπάρτη 8-14/4

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, επιστρέφει 8-17 Απριλίου στην έδρα του, την Καλαμάτα και σε άλλες 11 πόλεις του δικτύου, μεταξύ των οποίων και η Σπάρτη.

Το ραντεβού στη Λακωνική Πρωτεύουσα δίνεται σε δύο σημεία: από τις 8 έως τις 10 Απριλίου στην Πνευματική Εστία Σπάρτης (Λυκούργου 82 και Χαμαρέτου), σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Σπάρτης «Ρόδον» και από τις 11 έως τις 14 Απριλίου στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου επιστρέφει με ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών και παράλληλων εκδηλώσεων, εκπαιδευτικά προγράμματα, το καθιερωμένο αφιέρωμα στην Ισότητα με ταινίες που θα αξιολογηθούν από διεθνή κριτική επιτροπή, αλλά και «Ντοκιμαντέρ για όλους» με καθολικά προσβάσιμες προβολές!

3 ημέρες, 9 ταινίες 
Ειδικότερα, το πρόγραμμα προβολών στην Πνευματική Εστία Σπάρτης περιλαμβάνει 9 πολύ αξιόλογα ντοκιμαντέρ, 2 ελληνικά και 7 ξένα (Βέλγιο, Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία, Ισραήλ, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κίνα), εκ των οποίων τα 8  από την κυρίως ζώνη του 8ου Φεστιβάλ Πελοποννήσου και ένα ντοκιμαντέρ («Amuka»), από το ειδικό αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης «Πολιτισμοί της Υποσάχαριας Αφρικής». Οι περισσότερες από τις ταινίες που θα προβληθούν έχουν λάβει διακρίσεις στα Φεστιβάλ του κόσμου.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, ότι από φέτος το Φεστιβάλ Πελοποννήσου προσφέρει «Ντοκιμαντέρ για Όλους», έναν νέο θεσμό, που επιτρέπει σε άτομα με προβλήματα ακοής ή οράσεως καθώς και στα παιδιά με μέτρια νοητική υστέρηση να έχουν πρόσβαση στα ντοκιμαντέρ μέσω της μεταγλώττισης, της ακουστικής περιγραφής και του ενδογλωσσικού υποτιτλισμού SDH.

Σημειώνεται τέλος, ότι από τις 3 έως τις 13 Απριλίου θα λειτουργεί στην Καλαμάτα (Χώρος Τέχνης Α49, Αναγνωσταρά 49) μία μοναδική έκθεση τελετουργικών μασκών του συλλέκτη και Ψυχοπαθολόγου/καθηγητή, Φώτη Καγγελάρη, που διαθέτει ίσως, τη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο, στο πλαίσιο του Αφιερώματος για την Αφρική.

Πρόγραμμα Προβολών στην Πνευματική Εστία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
18:00 «High Maintenance – The Life and Work of Dani Karavan» (Ακριβή συντήρηση – Έργα και Ημέρες του Ντάνι Κάραβαν) των Barak Heymann, Lukasz Konopa (Ισραήλ, 2020)
19:30 «Γεώργιος Καραϊσκάκης – Στα σύνορα του μύθου» του Νίκου Παπακώστα (Ελλάδα, 2019)
21:00 «Barricade» (Οδόφραγμα)  του David Klammer (Γερμανία, 2021)

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
18:00 «Το Ταξίδι του Άσκαυλου» του Γιώργου Αρβανίτη (Ελλάδα, 2020)
19.30 «The Shaman’s nightmare» (Ο εφιάλτης των Σαμάνων) της Natalie Halla (Αυστρία, 2021)
21:00 «Amuka» του Antonio Spanò (Βέλγιο, 2021) – Αφιέρωμα Υποσαχάρια Αφρική

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
18:00 «Juan» (Χουάν) της Louise Heem (Γαλλία, 2020)
19.30 «Some New Broadway» (Ένα καινούργιο Μπρόντγουεϊ) του DenisBojic (Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 2021)
21:00 «Phil’s Journey» (Το ταξίδι του Φιλ) του YeongR. Chen (Ταϊβάν, 2021)

Όλες οι προβολές είναι δωρεάν. Επίσης, 25 ταινίες του Φεστιβάλ θα είναι διαθέσιμες και online, δωρεάν, μέσω της ιστοσελίδας μας www.peloponnisosdocfestival.com  καθ’όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ (8-17 Απριλίου) για περιορισμένο αριθμό θεάσεων.

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του ΕΚΟΜΕ και της InterAction Art. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η Τζίνα Πετροπούλου, ενώ καλλιτεχνική σύμβουλος του Φεστιβάλ είναι η Κλεώνη Φλέσσα.

Για περισσότερα νέα γύρω από το Φεστιβάλ και τις παράλληλες εκδηλώσεις, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.peloponnisosdocfestival.com

Check Also

Μεταπτυχιακό Πανεπ. Πελ/νήσου συνδέει Μάνατζμεντ και Τεχνολογία με τον Πολιτισμό

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου προκηρύσσεται για την ακαδημαϊκή χρονιά 2024 – 2025, το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών …

G-EZ117CQG76