UA-49499200-1

1ο Greek Tourism Workshop στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας

28.4.2015_1ο Greek Tourism Workshop στο  Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Greek Tourism Workshop στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας στις 19 & 20 Απριλίου 2015.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου αρμόδιος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διεθνών Σχέσεων κ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο όμιλος Mideast Travel Worldwide και η Tourism Today Events, φορείς με ιδιαίτερη εμπειρία στη διοργάνωση B2B εκδηλώσεων αλλά και βαθιά γνώση της τουριστικής αγοράς των αραβικών χωρών.

Η παρουσίαση έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν τιμώμενη Περιφέρεια.

Στην εκδήλωση, ήταν παρούσα η αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά, μέλη της βασιλικής οικογένειας και της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας, ο Έλληνας Επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ριάντ κ. Ηλίας Κλουβάτος, ο κ. Θεόδωρος Ξυπολιάς, Σύμβουλος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Τζέντας, εκπρόσωποι του Υπουργείου Τουρισμού Ελλάδος, Περιφερειών, εκπρόσωπος της Aegean Airlines, επιχειρηματίες μεγάλων ελληνικών τουριστικών συγκροτημάτων, Tour Operators, ταξιδιωτικοί πράκτορες και εκπρόσωποι των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Η εκδήλωση είχε τεθεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

28.4.2015_1ο Greek Tourism Workshop στο  Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας_1

Στόχος του εν λόγω Workshop ήταν η παρουσίαση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδος και ειδικότερα της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε μια αγορά δυναμική, με απεριόριστες δυνατότητες και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, καθώς και η ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος από τη Σαουδική Αραβία προς τη χώρα μας,  με αφορμή και την έναρξη απ’ ευθείας αεροπορικής σύνδεσης από την Aegean Airlines, της γραμμής Αθήνα-Ριάντ, από το καλοκαίρι του 2015.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 1ου Greek Tourism Workshop, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις της Πελοποννήσου και άλλων ελληνικών προορισμών τουρισμού πολυτελείας σε ένα επιλεγμένο κοινό τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων και μέσων ενημέρωσης. Συμμετείχαν 14 κορυφαίες ελληνικές ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις και πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 375 συναντήσεις. Παράλληλα, διενεργήθηκαν συναντήσεις των Περιφερειών με εκπροσώπους της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας και business to business επαφές των συμμετεχουσών ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων με τους κατά τόπους Tour Operators και ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Η επιλογή της Σαουδικής Αραβίας στηρίχθηκε αφενός μεν στην ιδιαίτερη δυναμική της αναδυόμενης αυτής αγοράς για τον ελληνικό τουρισμό πολυτελείας και στο συνακόλουθο ενδιαφέρον τουριστικών πρακτόρων της Σαουδικής Αραβίας για την Ελλάδα, αφετέρου δε στη σχετική επιθυμία σημαντικού αριθμού ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων να διεισδύσουν στη νέα αγορά.

28.4.2015_1ο Greek Tourism Workshop στο  Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας_2

Ο εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου κ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου στην παρουσίαση για τα θέματα του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος και της επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου που πραγματοποίησε στους ανώτατους κυβερνητικούς εκπροσώπους της χώρας, στους παρευρισκόμενους τοπικούς Tour Operators, στους ταξιδιωτικούς πράκτορες και στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ανέφερε πώς στη σημερινή εποχή οι ελληνοαραβικές σχέσεις χαρακτηρίζονται από στενή συνεργασία και κυρίως στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Οι Έλληνες και οι πολίτες της Σαουδικής Αραβίας τρέφουν βαθιά αμοιβαία εκτίμηση για τον Πολιτισμό και την Ιστορία τους, ως οι δύο από τους πλέον αρχαιότερους πολιτισμούς στον κόσμο. Είναι ένας δεσμός που ενώνει και βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον. Πρέπει να προωθήσουμε τη συνεργασία μεταξύ των δύο Περιφερειών ιδίως στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, της αγροτικής οικονομίας, του εμπορίου και των εξαγωγών, καθώς και της  προστασίας και προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορίας.

Επίσης ο κ. Παπαφωτίου επισήμανε ότι την οικονομική κρίση που μαστίζει όλη την Ευρώπη και αναπόφευκτα και την Ελλάδα, στην Πελοπόννησο την αντιλαμβανόμαστε ως ευκαιρία για ριζική αλλαγή και αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων μας. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζουμε και υλοποιούμε ένα μοντέλο τοπικής οικονομίας και τοπικής καινοτομίας, το οποίο θα ανακάμψει και θα αποκτήσει νέα αναπτυξιακή δυναμική. Οδηγός σε αυτή την  Πελοποννησιακή  αναπτυξιακή στρατηγική είναι ο τουρισμός, τα ποιοτικά μας προϊόντα και η προώθηση της πράσινης επιχειρηματικότητας.

Η Πελοπόννησος τόνισε ο κ. Παπαφωτίου θα καταστεί ως ο πιο ελκυστικός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου αλλά και ο πιο πράσινος ποιοτικός προορισμός. Για το λόγο αυτό στην Πελοπόννησο ήδη προχωράμε στην άρση των αντικινήτρων προσέλκυσης επενδυτών, στην εξάλειψη των αγκυλώσεων που προκαλεί η γραφειοκρατία, στην ουσιαστική στήριξη για επενδύσεις στην έρευνα και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών. Είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας όπου ολοκληρώνονται το σύνολο των σύγχρονων οδικών της αξόνων, η Περιφέρεια όπου θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα η μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα μας που δεν είναι άλλα από περιβαλλοντικό δίκτυο «πρασίνων» μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς και άλλες μεγάλες επενδύσεις ειδικότερα στο χώρο του τουρισμού και της τουριστικής κατοικίας.

Τέλος ο κ. Παπαφωτίου προσδιόρισε την Περιφέρεια Πελοποννήσου ως μια περιοχή η οποία διαθέτει στο σύνολο της, μια σειρά από μοναδικά και αυθεντικά τουριστικά πλεονεκτήματα. Μια περιοχή που είναι ικανή να ανταπεξέλθει στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης τουριστικής πολιτικής, ικανοποιώντας κάθε θεματική μορφή τουρισμού. Μια περιοχή τέλος που διαθέτει ποιοτικά πιστοποιημένα Πελοποννησιακά προϊόντα, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας και του πολιτισμού μας.

 

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76