UA-49499200-1

Υιοθετήθηκαν οι κλιματικοί στόχοι της Ε.Ε.

10.3.2015_Υιοθετήθηκαν οι κλιματικοί στόχοι της Ε.Ε.
Οι στόχοι περιλαμβάνουν τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 40 τοις εκατό έως το 2030, όπως ανακοίνωσε ο Επίτροπος Κλίματος Μιγκέλ Άριας Κανιέτε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε και επίσημα την περασμένη Παρασκευή τους στόχους κλιματικής αλλαγής ενόψει της μεγάλης συνόδου κορυφής των Ηνωμένων Εθνών που θα λάβει χώρα στο Παρίσι το Δεκέμβριο.

Οι στόχοι περιλαμβάνουν τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 40% έως το 2030, όπως ανακοίνωσε ο Επίτροπος Κλίματος Μιγκέλ Άριας Κανιέτε.

Η αρχική συμφωνία για τους στόχους πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο μετά από συνάντηση των ηγετών των 28 κρατών μελών της ένωσης, ωστόσο τα σημεία αναφοράς στάλθηκαν επισήμως τώρα στον ΟΗΕ, σύμφωνα με τον Κανιέτε.

«Υπάρχει μία συμφωνία, αλλά προήλθε μετά από δύσκολες διεργασίες», δήλωσε ο Κανιέτε από τις Βρυξέλλες όπου συναντήθηκαν οι υπουργοί Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ιρλανδία αιτήθηκε με επιτυχία να προστεθούν στους υπολογισμούς οι ποσότητες άνθρακα που αφαιρούνται από τα δάση και τις αγροτικές εκτάσεις, γεγονός που διευκόλυνε την επίτευξη του στόχου κατά 4-5%.

«Η Ευρώπη αποτελεί την πρώτη ήπειρο που απέστειλε τη συνεισφορά της, όπως ζητήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου ως σύνολο, είναι υπεύθυνη για το 9% των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και σκοπεύει να τις μειώσει κατά 40% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, προκειμένου να περιοριστεί η παγκόσμια υπερθέρμανση στους δύο βαθμούς Κελσίου συγκριτικά με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για το 12% των εκπομπών, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να τις μειώσουν κατά 26 με 28% έως το 2025, σε σχέση με τα επίπεδα του 2005.

Τέλος, η Κίνα, στην οποία αναλογεί το 25% των παγκόσμιων εκπομπών, έχει θέσει το 2030 ως τη χρονολογία κατά την οποία θα φτάσουν τη μέγιστη τιμή τους οι εκπομπές της χώρας.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων: Εξόρμηση στη Γκιώνα από 24-27/5

Μια ιδιαίτερη και μοναδική εξόρμηση στο υψηλότερο βουνό της Στερεάς Ελλάδας τη Γκιώνα, πραγματοποιεί ο …

G-EZ117CQG76