UA-49499200-1

Το στρες μας ασχημαίνει

29.10.2015_Το στρες μας ασχημαίνει

Η συναισθηματική πίεση μας δίνει μία μη υγιή όψη που απωθεί τους πιθανούς συντρόφους, λένε οι ειδικοί.

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες που έχουν χαμηλά επίπεδα στρες είναι πιο γοητευτικοί από τους ανταγωνιστές τους, βρήκε η Βρετανίδα συμπεριφοριστική ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Dundee, Fhionna Moore.

H έρευνα δείχνει ότι η ορμόνη του στρες κορτιζόλη, αυξάνει τα επίπεδα της γλυκόζης που κυκλοφορεί στον οργανισμό μας και επηρεάζει το πόσο υγιείς φαινόμαστε. Από ό,τι φάνηκε από την έρευνα, όσο πιο υψηλά είναι τα επίπεδα της κορτιζόλης τόσο λιγότερο υγιείς φαινόμαστε. Κατ’ επέκταση δίνουμε την εντύπωση ότι είμαστε και πιο άσχημοι.

Παρ’ όλα αυτά οι άνδρες που μπορούν να διαχειριστούν τις πιεστικές καταστάσεις φαίνονταν γοητευτικοί στις γυναίκες. Γενικά, η Fhionna Moore, εξήγησε ότι όταν κάποιος μπορεί να διαχειριστεί καλά το στρες δίνεται η υποσυνείδητη εντύπωση ότι έχει καλύτερα γονίδια και φαντάζει πιο γοητευτικός και καλύτερος σύντροφος αφού θα κληροδοτήσει τα εν λόγω γονίδια και στα παιδιά του.

Στην έρευνα η Βρετανίδα επιστήμονας μέτρησε την κορτιζόλη των συμμετεχόντων στο σάλιο τους και στη συνέχεια φωτογράφισε τα πρόσωπά τους. Βρήκε ότι τα πρόσωπα των ανθρώπων που είχαν χαμηλότερη κορτιζόλη βαθμολογήθηκαν ως πιο γοητευτικά και υγιή σε αντίθεση με όσα είχαν υψηλή κορτιζόλη που φάνηκαν πιο άσχημα και όχι τόσο υγιή.

Για να μειώσουμε το στρες μπορούμε να τρώμε υγιεινά, να ασκούμαστε, να πίνουμε πολύ νερό, να διαβάζουμε πράγματα που μας χαλαρώνουν και να κοιμόμαστε αρκετά.

Πηγή: vita.gr

 

Check Also

Προκηρύσσονται 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ – 3 στη Ν.Μ. Μολάων

Στην προκήρυξη 704 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ, προχωρά το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν …

G-EZ117CQG76