UA-49499200-1

Το Παυλοπέτρι Ελαφονήσου στο Περιφερειακό Συμβούλιο – Δείτε τα θέματα

1.10.214_Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με 37 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Το Παυλοπέτρι Ελαφονήσου ευρίσκεται μέσα στα 17 θέματα της 11ης τακτικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 4.00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης».

Συγκεκριμένα πρόκειται για την έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής ανάπτυξης  για την εκτέλεση του έργου με τίτλο :  «Παυλοπέτρι Ελαφονήσου – Προστασία και ανάδειξη του ενάλιου αρχαιολογικού χώρου».

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα παρακάτω:

  1. Επερώτηση του Σύμβουλου κ. Παναγιώτη Αλευρά με θέμα: Επισκευή και αποκατάσταση ζημιών του προσήνεμου μόλου στο λιμάνι  της Κυπαρισσίας.
  2. Δαπάνες μετακινουμένων εντός και εκτός επικρατείας (εξ αναβολής).
  3. Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Γενική Συνέλευση των μετόχων της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ.
  4. Έγκριση τροποποίησης της υπ΄ αριθμόν 380/20-8-2014 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου – Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής ανάπτυξης για την εκτέλεση του έργου με τίτλο :  «Παυλοπέτρι Ελαφονήσου – Προστασία και ανάδειξη του ενάλιου αρχαιολογικού χώρου».
  5. Έγκριση 1ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος ΚΑΠ προηγουμένων ετών της ΠΕ Μεσσηνίας.
  6. Έγκριση εργασιών του έργου: «Αποξήλωση και διαχείριση στεγάστρου από αμιαντοτσιμέντο (ΕΛΕΝΙΤ) στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη».
  7. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τριφυλίας και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ιερού Ναού Αγίου Σωτήρα Μοναστηρίου, για την υλοποίηση του έργου «Τοίχος αντιστήριξης Ιερού Ναού Αγίου Σωτήρα Μοναστηρίου Δήμου Τριφυλίας».
  8. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΚΕΚ ΠΕ Μεσσηνίας, με σκοπό την υλοποίηση έργου κατάρτισης ενηλίκων 2015.
  9. Αίτημα ίδρυσης Δημόσιας Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης Ειδικής Αγωγής στην ΠΕ Μεσσηνίας (εξ αναβολής).
  10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 24510/613/17.12.2012 (ΑΔΑ: ΒΕΙ9ΟΡ1Φ-ΘΥΑ) «Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για αλλαγή χρήσης υφιστάμενης βιομηχανικής εγκατάστασης σε εμπορικό κέντρο – υπεραγορά, νέες διαρρυθμίσεις, σε γήπεδο ιδιοκτησίας της εταιρείας “ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.”» Απόφασης Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου, που βρίσκεται στο 5ο χλμ. της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών στη θέση «Πουρνέρι», της Δ.Ε. Αρχαίας Κορίνθου, του Δήμου Κορινθίων, της Π.Ε. Κορινθίας
  11. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: Μονάδα εκτροφής θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων δυναμικότητας 187,5 τόνους το έτος σε θαλάσσια έκταση 10 στρεμμάτων στη θέση των όρμων ‘Κακούρι’ και ‘Μελετηνού’ Σαρωνικού κόλπου Δήμου Κορινθίων της ΠΕ Κορινθίας, της εταιρείας ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΟΦΙΚΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ (εξ αναβολής).
  12. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: Μετατόπιση υφιστάμενης πλωτής μονάδας εκτροφής θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων και τον εκσυγχρονισμό αυτής με ταυτόχρονη αύξηση δυναμικότητας της εταιρείας ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΕΠΕ στη θέση Ασπροβούνι του Δ. Επιδαύρου ΠΕ Αργολίδας (εξ αναβολής).
  13. Έγκριση σκοπιμότητας και όρων του Συμφώνου Συνεργασίας για το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους άπορους (ΤΕΒΑ – FEAD), για την ΠΕ Λακωνίας.
  14. Έγκριση σκοπιμότητας και όρων του Συμφώνου Συνεργασίας για το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους άπορους (ΤΕΒΑ – FEAD), για την ΠΕ Μεσσηνίας.
  15. Περί λήξεως του χρόνου διάρκειας του ΚΕΚ Ν. Κορινθίας.
  16. Παραγωγή και διακίνηση γενετικά τροποποιημένων αγροτικών προϊόντων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
  17. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) στο πλαίσιο Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημόσιου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) για το ακίνητο στη «Σαμπάριζα» Θερμησίας του Δήμου Ερμιονίδας.

Check Also

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο αφίχθη στη Μονεμβασία

Το πρώτο από τα 84 κρουαζιερόπλοια που θα προσεγγίζουν τη φετινή σεζόν τη Μονεμβασία, αφίχθηκε …

G-EZ117CQG76