UA-49499200-1

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Λακωνίας δεξιώθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Σε μια εκ βαθέων ανάλυση αλλά και σε ένα απολογισμό της μέχρις τώρα θητείας του, προχώρησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σε δείπνο που παρέθεσε σε εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λακωνίας.

Η δεξίωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022, στη Σπάρτη, στο ξενοδοχείο Mystras Palace και αφού προηγουμένως, ο Περιφερειάρχης είχε υπογράψει στο Διοικητήριο έργα για τη Λακωνία έργα συνολικού προϋπολογισμού 3,50 εκατ. ευρώ.

«Κλείσαμε τρία χρόνια στο τιμόνι της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Πορευόμαστε με ηπιότητα, προσπαθώντας τα λόγια και οι πράξεις μας να χαρακτηρίζονται από συνέπεια» ανέφερε στο ξεκίνημα του ο κ. Νίκας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Χειριζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια τις καταστάσεις με ήρεμη διάθεση και καθαρή ματιά, κάτι που σε βοηθά να αντιμετωπίζεις και να επιλύεις τα προβλήματα».

Μίλησε για ένα σύνολο έργων για τη Λακωνία στο διάστημα των τριών ετών, συνολικού προϋπολογισμού 107,2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 75,2 εκατ. αφορούν σημαντικές βελτιώσεις και συντηρήσεις του οδικού δικτύου, 9,3 εκατ. για αντιπλημμυρικά έργα, 3,3 εκατ. ευρώ για λιμενικά έργα, 2,7 εκατ. ευρώ για αθλητικά έργα, 2,7 εκατ. ευρώ αφορούν δομές υγείας, 12,8 εκατ. ευρώ για έργα πολιτισμού και 1,2 εκατ. ευρώ για κτιριακά και ύδρευση.

Εστίασε μάλιστα ο κ. Νίκας στην ουσιαστική ανάγκη βελτίωσης του οδικού δικτύου, ως απαραίτητη και βασική προϋπόθεση ανάπτυξης των περιοχών, γι’ αυτό και το μεγαλύτερο βάρος διάθεσης των κονδυλίων δίνεται σε αυτή την κατεύθυνση, επισημαίνοντας ότι μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί εκτεταμένες επεμβάσεις σε μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου της Λακωνίας. Τόνισε επίσης την προσπάθεια που καταβάλλουν για ολοκλήρωση από την πλευρά του Υπουργείου της μελέτης για τον δρόμο Σπάρτη – Γύθειο, ενώ  ανέφερε την διάθεση από το Ταμείο Ανάκαμψης ποσού 7,0 εκατ. ευρώ για την βελτίωση του οδικού δικτύου Κροκεές – Μολάοι – Μονεμβασία.

Αναφέρθηκε σε μια σειρά εμβληματικών έργων που είτε εκτελούνται ή είναι σε φάση μελέτης ή δημοπράτησης, όπως πχ η Γέφυρα της Σκάλας, η Μαρίνα Μονεμβασίας, ο εξοπλισμός διδασκαλίας για την υπό ίδρυση Σχολή Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στη Νεάπολη Βοιών, ο φωτισμός του Κάστρου Μονεμβασίας, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης, η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Μυστρά κλπ.

Σχετικά με την διαχείριση απορριμμάτων ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα εξυπηρετούνται οι Νομοί Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, ο Δήμος Σπάρτης και ο Δήμος Ελαφονήσου. Ο Νομός Λακωνίας θα μπορεί να εξυπηρετηθεί με την ολοκλήρωση των έργων στη Σκάλα, κάτι το οποίο εκτιμά ότι θα μπορεί να γίνει σε διάστημα περίπου πέντε μήνων. Επισήμανε ως σημαντικό πρόβλημα στην ορθή και απρόσκοπτη διαχείριση των απορριμμάτων, την μη εξόφληση από ορισμένους Δήμους των οικονομικών τους υποχρεώσεων απέναντι στην Περιφέρεια, ενώ τόνισε την ανάγκη διαχείρισης και διαλογής των απορριμμάτων στη πηγή.

Τέλος ο κ. Νίκας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη συμμετοχή του στις επόμενες περιφερειακές εκλογές, τόνισε ότι είναι θέμα ώριμης σκέψης και ουσιαστικής επικοινωνίας με τους συνεργάτες του, επισημαίνοντας παράλληλα την επιθυμία του να παρακολουθήσει και να ολοκληρώσει έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Check Also

Η ενίσχυση του τουρισμού στο επίκεντρο συνάντησης Πτωχού-Φραγκάκη

Η σημασία της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του ΕΟΤ για την επίτευξη κοινών στόχων, …

G-EZ117CQG76