UA-49499200-1

Στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πλαστικής χειρουργικής στο Μόντε Κάρλο ο Ιωάννης Λύρας

2-12-2016_Στο-4ο-Παγκόσμιο-Συνέδριο-Πλαστικής-χειρουργικής-στο-Μόντε-Κάρλο-ο-Ιωάννης-Λύρας

Ανά διετία η Βραζιλία προσκαλεί στο Μόντε Κάρλο τους καλύτερους πλαστικούς χειρουργούς από όλο τον κόσμο οργανώνοντας ένα Παγκόσμιο επιστημονικό συνέδριο ιατρικής της ομορφιάς, το οποίο φέτος πραγματοποιήθηκε υπό την  αιγίδα των παρακάτω φορέων: – του Ιατρικού Συλλόγου του Μονακό, – της Επιστημονικής εταιρείας και έρευνας για την πλαστική χειρουργική του Μονακό – του Συλλόγου πρώην μαθητών του πρωτοπόρου Βραζιλιάνου καθηγητή Ivo Pitanguy και με την υποστήριξή  του Brazil-Monaco Project το οποίο δρα στον τομέα του πολιτισμού υπό την εποπτεία της RH του Πρίγκιπα Αλβέρτου. Έτσι, από την 24η έως και την  26η  Νοεμβρίου του 2016 πραγματοποιήθηκε στο  Πριγκιπάτο του Μονακό, το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πλαστικής χειρουργικής  με  τίτλο «Brazil invites the best» 

2-12-2016_Στο-4ο-Παγκόσμιο-Συνέδριο-Πλαστικής-χειρουργικής-στο-Μόντε-Κάρλο-ο-Ιωάννης-Λύρας

Στο συνέδριο συζητήθηκαν  και παρουσιάστηκαν όλα τα νεότερα γύρω από την ειδικότητα της πλαστικής χειρουργικής, από τους πλέον  κορυφαίους επιστήμονες  εκθέτοντας  την εμπειρία τους γύρω από σημαντικά θέματα της Αισθητικής Χειρουργικής. Παραβρέθηκαν πολλοί διάσημοι πλαστικοί χειρουργοί από όλο τον κόσμο, ( Καναδά, Βραζιλία, Αφρική, Ευρώπη και  Ασία).  Το συνέδριο άνοιξε με τελετή στο ιστορικό ξενοδοχείο Hermitage με ομιλίες, της εκπροσώπου της RH του Πρίγκιπα, του Υπουργού Υγείας του Μονακό Ko Stephane Valeri,  του προέδρου του ιατρικού συλλόγου του Μονακό Δρ. Jean Michel Cucchi, του προέδρου του συνεδρίου Δρ. Valter dos Santos και του Επ. Προξένου της Βραζιλίας στο Μονακό Ko Andre de Montigny. Παρόντες ήταν επίσης ο Δρ Luiz Carlos Garcia, τέως Πρόεδρος της Βραζιλιάνικης εταιρείας πλαστικής χειρουργικής (που αριθμεί 6.000 επιστήμονες), ο πρόεδρος του συλλόγου Pitanguy, Δρ.Arnoldo Lobo Miro και οι πολύ γνωστοί πρόεδροι διεθνών επιστημονικών εταιρειών Δρ Farid Hakme και Δρ Oscar Carlos Uebel, επίσης από την Βραζιλία.

2-12-2016_Στο-4ο-Παγκόσμιο-Συνέδριο-Πλαστικής-χειρουργικής-στο-Μόντε-Κάρλο-ο-Ιωάννης-Λύρας_1

Ο μόνος Έλληνας πλαστικός χειρουργός που προσκλήθηκε σε αυτό το παγκόσμιο συνέδριο ως Πρόεδρος θεματικής ενότητας και ως εισηγητής των νέων μεθόδων πλαστικής χειρουργικής ήταν ο πλαστικός χειρουργός Γιάννης Λύρας, συντονίζοντας συζητήσεις και παρουσιάζοντας  δύο νέες τεχνικές:

α) σύνθετη αντιγήρανση προσώπου με συνδυασμούς από σύγχρονες θεραπείες με λίπος, αιμοπετάλια και βλαστοκύτταρα και
β) την προσωπική του ολιστική τεχνική συνολικής σμίλευσης του στήθους, της κοιλιάς και των γλουτών με αυξητική μαστού και ταυτόχρονη ανόρθωση  όλου του σώματος με το όνομα “τεχνικές triplane 2+1 και quadruplane 2+2″, τεχνικές που προσφέρουν γρήγορη, ανώδυνη και μόνιμη συνολική λύση στο όνειρο κάθε γυναίκας για όμορφο φυσικό στήθος και καλλίγραμμο σώμα.

Ο εκπαιδευμένος στην σχολή της Βραζιλίας πλαστικός χειρουργός Δρ Γιάννης Λύρας ταξίδεψε στο Πριγκιπάτο του Μονακό προσκεκλημένος με τις ιδιότητες του Μέλους των Διοικητικών Συμβουλίων της Επιστημονικής Εταιρείας των Ελλήνων Πλαστικών Χειρουργών και του Προξενικού Σώματος Ελλάδος ως Επ. Πρόξενος της Βραζιλίας. 

Κατά την τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε στο Sporting Club του Μόντε Κάρλο έγινε εκτενής αναφορά στην φιλανθρωπική προσφορά του αποβιώσαντος φέτος σε ηλικία 93 ετών, πρωτοπόρου καθηγητή Ivo Pitanguy και στην μνήμη του δόθηκε το βραβείο «Χρυσό Νυστέρι» «Golden Scalpel», σε διακριθέντα νέο πλαστικό χειρουργό  από την Βραζιλία. Υπενθυμίζεται ότι ο θρυλικός Ivo Pitanguy απεβίωσε στο τέλος της 31ης Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξη των φετινών θερινών αγώνων «Rio 2016», έχοντας προλάβει την τελευταία ημέρα της ζωής του να κρατήσει την δάδα με την Ολυμπιακή Φλόγα που πήγε στην Βραζιλία από την Ελλάδα. Την οικογένεια εκπροσώπησε στην τελετή ο εγγονός του, Δρ. Antonio Paulo Pitanguy.

Check Also

Ανοικτή συζήτηση και κοπή πίτας από τον Μανώλη Μάκαρη στους Μολάους

Με μεγάλη συμμετοχή έγινε η κοπή πίτας της περιφερειακής παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος» με επικεφαλής …

G-EZ117CQG76