UA-49499200-1

Στο Δ.Σ. Μονεμβασίας αλλά και στο Π.Σ. η ηλεκτρική σύδεση Κρήτης – Πελοποννήσου

20.2.2016_Την στήριξή του παρέχει το ΔΣ Μονεμβασίας στη δημιουργία νέου Μουσείου στη Σπάρτη

Έντονη ανησυχία φαίνεται να προκαλεί το έργο της ηλεκτρικής σύνδεσης της Κρήτης με την Πελοπόννησο.

Ο τρόπος μεταφοράς του ρεύματος από τον υποσταθμό της ΔΕΗ στους Μολάους μέχρι το νοτιότερο άκρο της Πελοποννήσου, προκειμένου από εκεί μέσω υποβρύχιου καλωδίου να οδηγηθεί στην Κρήτη, έχει δημιουργήσει τις αντιδράσεις του κοινωνικού συνόλου.

Η χρήση πυλώνων μεταφοράς του ρεύματος συνολικού μήκους από 40-50 χιλιόμετρα, έχει προκαλέσει ένα μεγάλο μέτωπο αντίδρασης, από φορείς, συλλόγους και ανεξάρτητους πολίτες.

Όλοι ανεξαιρέτως τονίζουν ότι ο τρόπος υλοποίησης του έργου επηρεάζει όλη την περιοχή με αρνητικό πρόσημο, μια περιοχή όπου το περιβαλλοντικό και πολιτιστικό απόθεμα, αποτελούν τους μοναδικούς μοχλούς ανάπτυξης. Επισημαίνουν τέλος την ανάγκη υλοποίησης του έργου μέσα από άλλους ηπιότερους τρόπους, που δεν θα θίγουν το φυσικό περιβάλλον.

Μετά από τις πρώτες αντιδράσεις και με ένα τοπίο περισσότερο καθαρό, το θέμα έρχεται προς συζήτηση και έκφραση θέσεως, στο Δημοτικό Συμβούλιο Μονεμβασίας, στην τακτική συνεδρίαση που θα γίνει αύριο 14 Ιουνίου 2016 και ώρα 18:00, στο Δημοτικό Κατάστημα στους Μολάους.

Επίσης το ίδιο θέμα πρόκειται να συζητηθεί στην 9η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, που θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο, στις 15 Μαΐου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 16:00, στο «Βουλευτικό».

Check Also

Κάστρο Μονεμβασίας: 11 προσλήψεις από την ΕΦΑΛΑΚ για το επιθαλάσσιο τείχος

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας ανακοίνωσε νέες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη, συνολικά 11 θέσεων, οι οποίες αφορούν …

G-EZ117CQG76