UA-49499200-1

Στους ρυθμούς και τις γεύσεις της Πελοποννήσου για μια εβδομάδα το Βουκουρέστι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ελληνική – Πελοποννησιακή εβδομάδα, που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Pullman στο Βουκουρέστι, από 12 έως 18 Ιουνίου 2017. Η εβδομάδα της Πελοποννήσου στο Βουκουρέστι διοργανώθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της  Πρεσβείας της Ελλάδος στο Βουκουρέστι, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας, το Γραφείο του ΕΟΤ στο Βουκουρέστι και το Ελληνο-Ρουμανικό Διμερές Εμπορικό Επιμελητήριο.

Για εφτά ημέρες ένα από τα μεγαλύτερα επαγγελματικά ξενοδοχεία του Βουκουρεστίου το «Pullman World Trade Center», ντύθηκε στα χρώματα και τις εικόνες της Πελοποννήσου.  Το γνωστό εστιατόριο «Barbizon» φιλοξένησε μοναδικές Πελοποννησιακές συνταγές, όπου οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να τις γευθούν και να δοκιμάσουν, τα μοναδικά σε ποιότητα και γεύση Πελοποννησιακά προϊόντα.

Η Ελληνική – Πελοποννησιακή Εβδομάδα στο Βουκουρέστι, περιείχε συμπληρωματικά στοχευμένες προωθητικές ενέργειες προβολής της Πελοποννήσου. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, ο Προϊστάμενος Γεν. Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄ κ. Ιωάννης Μάρκος και ο Διευθυντής του Ξενοδοχείου Pullman κ. Patrick Carabin  παραχώρησαν συνέντευξη τύπου όπου συμμετείχαν 20 ρουμάνοι δημοσιογράφοι, blogger, εξειδικευμένοι στον τουρισμό και τη γαστρονομία.

Η κα Νικολάκου παρουσίασε στους Ρουμάνους δημοσιογράφους την Πελοπόννησο, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της, ενώ απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις για τα Πελοποννησιακά προϊόντα, τα οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν.

Οι προωθητικές ενέργειες της Πελοποννήσου συνεχίστηκαν την επόμενη ημέρα, όπου πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση παρουσίασης της Πελοποννήσου σε tour operator και travel agent της Ρουμάνικης αγοράς.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βουκουρέστι κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον πολιτιστικό πλούτο που διαθέτει η Πελοπόννησος, ο οποίος σε συνδυασμό με την φυσική της ομορφιά συνθέτουν ένα μοναδικό προορισμό.

Η κα Νικολάκου κατά την παρουσίαση αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Πελοπόννησος, ως ένας προορισμός με ιδιαίτερη δυναμική, κάνοντας ειδική αναφορά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου, τόσο σε θέματα τουρισμού όσο και θέματα αγροτικών προϊόντων.

Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη διεύρυνσης της συνεργασίας και των συνεργειών μεταξύ των χωρών που εκτείνονται στην Βαλκανική χερσόνησο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η κυρία Ολυμπία Badea, ως εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας. Ακολούθησε εκδήλωση παρουσίασης της Πελοποννησιακής γαστρονομίας με αρκετές παραδοσιακές συνταγές.

Στην τελετή έναρξης της Ελληνικής – Πελοποννησιακής Εβδομάδας, παρευρέθηκε ο κ. Παπαδόπουλος, η κα Νικολάκου και ο κ. Carabin, ενώ το συγκρότημα «Κύματα» της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, εντυπωσίασε παρουσιάζοντας Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Επίσης  παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Ρουμανίας ΑΝΑΤ κ. Liviu Moraru, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, χαρακτήρισε την Πελοπόννησο ως ένα προορισμό ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει ενταχθεί στον πυρήνα της τουριστικής αγοράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο κ. Moraru ανακοίνωσε πως στο επόμενο συνέδριο της ΑΝΑΤ που  θα πραγματοποιηθεί το επόμενο φθινόπωρο στην Τρανσυλβανία, θα γίνει παρουσίαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στην τελετή έναρξης πέραν των άλλων συμμετείχαν 50 επίσημοι καλεσμένο (εισαγωγείς, τουριστικά γραφεία, εκπρόσωποι υπουργείων, δημοσιογράφοι).

Στο πλαίσιο της Ελληνικής- Πελοποννησιακής εβδομάδας, έλαβε μέρος οινογνωσία στις ποικιλίες του Πελοποννησιακού κρασιού αλλά και γευσιγνωσία τυριών.  Τα κρασιά της Πελοποννήσου παρουσίασε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ένωσης Οινοχόων  Ρουμανίας, κ. Laurentiu Achim Avram, ο οποίος εξήρε την ποιότητα και την ιδιαιτερότητα της γεύσης τους, ενώ μεταξύ των 50 ατόμων ήταν σημαντικές εισαγωγικές εταιρείες, εστιατόρια και πολυχώροι της Ρουμανίας όπως οι Emporio Egnatia, Mediterranea, Greek Taste, Greka Terra, Nea Ellada, Raionul de peste, City Griil, Hanul Berarilor, Caru cu Bere, Trattoria Buongiorno,

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Νικολάκου και οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είχαν συναντήσεις με παράγοντες της Ρουμάνικης αγοράς, με βασικότερη την executive director του μεγαλύτερου tour operator της Ρουμάνικης αγοράς «Christian Tour»  κα Doina Grigoras, όπου συζητήθηκε η δυνατότητα το επόμενο διάστημα να εξεταστεί η απευθείας σύνδεση Βουκουρεστίου με το αεροδρόμιο Καλαμάτας, έτσι ώστε να επεκταθούν οι δραστηριότητες τους στην Πελοπόννησο.

Η παρουσίαση της Πελοποννήσου στο ξενοδοχείο Pullman, δημιούργησε πολλαπλά προωθητικά ανταποδοτικά οφέλη μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας του ξενοδοχείου, ενώ έγινε παρουσίαση της Πελοποννησιακής κουζίνας στο Pro TV και την εκπομπή μεγάλης τηλεθέασης LaMaruta.

Η κα Νικολάκου ευχαρίστησε την Πρεσβεία και το Γραφείο ΕΟΥ της Ελλάδας στο Βουκουρέστι για την σημαντική πρωτοβουλία τους, αλλά και τους εκπροσώπους του ξενοδοχείου Pullman για την άριστη συνεργασία.

 

 

 

 

 

Check Also

Δημήτρης Κατσαούνης*: Επιθυμώ να είμαι η Φωνή όλων στην Ευρωβουλή

Πολλοί πιστεύουν ότι οι Ευρωεκλογές προσφέρονται για να σταλεί μήνυμα στην κυβέρνηση, ξεχνώντας έτσι ότι …

G-EZ117CQG76