UA-49499200-1

Στην 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA συμμετείχε ο Δήμος Μονεμβασίας

23-11-2016_Στην-32η-Διεθνή-Έκθεση-Τουρισμού-PHILOXENIA-συμμετείχε-ο-Δήμος-Μονεμβασίας

Στην 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA, στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης HELEXPO, τη σημαντικότερη διεθνή έκθεση τουρισμού στα Βαλκάνια και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, συμμετείχε με δικό του περίπτερο υποδοχής-προβολής (Περίπτερο 13-Stand 3), σε κεντρικό σημείο του εκθεσιακού χώρου για μια ακόμη φορά, ο Δήμος Μονεμβασίας.

Η PHILOXENIA αναφέρεται ως η σημαντικότερη, γιατί ενώ χρονολογικά κλείνει τον κύκλο των διεθνών τουριστικών εκθέσεων του τρέχοντος έτους στην Ελλάδα όπου ουσιαστικά γίνεται ο απολογισμός, ταυτόχρονα ανοίγει έναν καινούργιο, αυτόν της επόμενης τουριστικής περιόδου που έρχεται.

Με δεδομένη μάλιστα, τη σημαντική αύξηση τόσο των ποσοτικών όσο και των ποιοτικών μεγεθών της έκθεσης, ο πρωταγωνιστικός της ρόλος στην ευρύτερη περιοχή επιβεβαιώθηκε έμπρακτα, αφού η συνολική επισκεψιμότητα αυξήθηκε κατά 46% έναντι της περσινής διοργάνωσης, με πάνω από 20.000 άτομα να περνούν τις πύλες της, ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών σχεδόν διπλασιάστηκε, καθώς η αύξηση άγγιξε το 91%, ενώ οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες ήταν κατά 70% περισσότεροι.

Ακολουθώντας επίσης το παράδειγμα μεγάλων αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων του εξωτερικού, για πρώτη φορά τα επιχειρηματικά ραντεβού πραγματοποιήθηκαν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο οποίος πληροί τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές για την υλοποίηση ανάλογων συναντήσεων.

23-11-2016_Στην-32η-Διεθνή-Έκθεση-Τουρισμού-PHILOXENIA-συμμετείχε-ο-Δήμος-Μονεμβασίας_1

Έτσι, οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι του Δήμου Μονεμβασίας, κ.κ. Τάκης Παπαδάκης, Δημήτρης Πολλάλης και Θεοδούλη Σπυριδάκου, είχαν τη δυνατότητα σε ιδανικές συνθήκες, να πραγματοποιήσουν αλλεπάλληλες προγραμματισμένες b2b συναντήσεις, με ταξιδιωτικούς πράκτορες από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια, παρουσιάζοντας την ποικιλομορφία του τουριστικού προϊόντος του Δήμου, καθώς και τις τουριστικές δράσεις για το 2017.

Παράλληλα, στο περίπτερο του Δήμου, διενεμήθησαν στους ενδιαφερόμενους έντυπα και πλούσιο πληροφοριακό υλικό  και ταυτόχρονα ενημερώθηκαν για τον πολιτισμό της περιοχής, την πλούσια παράδοση και τους τουριστικούς της προορισμούς. Το ενδιαφέρον τόσο των επισκεπτών όσο και των ταξιδιωτικών πρακτόρων εστιάστηκε, μεταξύ άλλων, στις φυσικές ομορφιές της περιοχής, στις νέες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, ο ιστορικός, ο συνεδριακός κ.α., ενώ σε επίπεδο καταλυμάτων υπήρξε πολύ έντονο ενδιαφέρον για τα boutique hotels και τα family hotels. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες μάλιστα, έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον αφού γνώριζαν ελάχιστα την περιοχή, γεγονός συνυφασμένο με τα μεγάλα περιθώρια που υπάρχουν για μελλοντική αύξηση τόσο των επισκεπτών όσο και της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Το περίπτερο του Δήμου Μονεμβασίας επισκέφτηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού Λακωνίας κα Ματούλα Μπελεγρή, Δήμαρχοι από όλη την Επικράτεια, τουριστικοί φορείς καθώς επίσης και πλήθος κόσμου από τη Βόρεια Ελλάδα.

Check Also

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Βοιών: Απολογισμός Δράσης για το 2023

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου …

G-EZ117CQG76