UA-49499200-1

Στην τελική ευθεία για τον αγώνα της Barcelona με το Λεωνίδα στη Σπάρτη

9.6.2016_Στην τελική ευθεία για τον αγώνα της Barcelona με το Λεωνίδα στη Σπάρτη

Όλα είναι έτοιμα για τον φιλανθρωπικό αγώνα που θα δώσει η θρυλική ομάδα της Barcelona-Τμήμα Παλαιμάχων, με την ιστορική ομάδα του “Λεωνίδα” Σπάρτης, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, στις 6:00 το απόγευμα, στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης.

Πολλοί και γνωστοί παλαίμαχοι άσσοι της Barcelona που αγωνίστηκαν στα κορυφαία σαλόνια του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, θα συνδράμουν στο κοινωνικό έργο του “Λεωνίδα”, μιας ομάδας που πριν πολλά χρόνια κατάφερε να σηκώσει ψηλά το αθλητικό ηθικό των Σπαρτιατών και των Λακώνων, με την παρουσία της στη Β’ Εθνική κατηγορία του Ελληνικού Πρωταθλήματος.

Η προπώληση εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει και η ζήτηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας, αφού οι φίλαθλοι θα συρρεύσουν στο δημοτικό στάδιο Σπάρτης  όχι μόνο για να θαυμάσουν τους Ισπανούς άσσους, αλλά και για να στηρίξουν το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, καθώς και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Σπάρτης. Τα εισιτήρια, εκτός από τα γκισέ του σταδίου την ημέρα του αγώνα, μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τα γραφεία της ΕΠΣ Λακωνίας, το κατάστημα «Παναγιώτα» και το ξενοδοχείο ΜΕΝΕΛΑΪΟΝ.

Επιπλέον κυκλοφόρησε και η συλλεκτική αφίσα του μοναδικού αγώνα ποδοσφαίρου, η οποία εκτός από την δυναμικότητα που προβάλλει, θα μας θυμίζει πάντοτε ένα σημαντικό γεγονός για τα Λακωνικά ποδοσφαιρικά δρώμενα και την φιλανθρωπική δράση.

Βροντερό παρόν των παλαιμάχων του ΛΕΩΝΙΔΑ στις προπονήσεις9.6.2016_Στην τελική ευθεία για τον αγώνα της Barcelona με το Λεωνίδα στη Σπάρτη_1
Μεγάλη προσέλευση υπήρξαν στις προπονήσεις από τους παλαιμάχους του Λεωνίδα, λίγο πριν τον μεγάλο φιλανθρωπικό αγώνα.

Σα να μην πέρασε μια μέρα, οι ποδοσφαιριστές διακατέχονται από κέφι και όρεξη για ποδόσφαιρο αψηφώντας ακόμα και τον κακό καιρό που ειδικότερα την Τετάρτη ήταν βροχερός. Στο διπλό παιχνίδι προπόνησης, οι παλαίμαχοι εκτός από το καλό τους πρόσωπο έδειξαν πανέτοιμοι για τη μεγάλη φιλική αναμέτρηση απέναντι στους Ισπανούς άσσους του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού κολοσσού της Barcelona.

Η τέχνη του ποδοσφαίρου και η αγάπη των παικτών του Λεωνίδα για τον αθλητισμό προκαλούν θαυμασμό ενώ  αποδεικνύεται εμπράκτως πως ο χρόνος δεν τα αγγίζει.

Η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης (ΛΕ.ΦΩ.Σ) υποστηρίζει την φωτογραφική κάλυψη του φιλανθρωπικού αγώνα
Την φιλανθρωπική  προσπάθεια του ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΠΑΡΤΗΣ υποστηρίζει η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης. Τα έμπειρα μέλη της ΛΕΦΩΣ θα αποτυπώσουν με το φακό τους πρόσωπα και πράγματα που θα συμβούν καθ΄ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης των παλαιμάχων της FC Barcelona ABJ, εντός και εκτός γηπέδου.

Το υλικό της ΛΕΦΩΣ θα διανείμει αποκλειστικά ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ενώ θα δημιουργηθεί και σχετικό φωτογραφικό λεύκωμα που θα κρατά ζωντανές τις αναμνήσεις της μοναδικής φιλανθρωπικής δράσης.

Τι συνδέει Σπάρτη και Βαρκελώνη;
Μπορεί όλοι να γνωρίζουν τη φημισμένη ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα και ότι οι Έλληνες της κλασσικής αρχαιότητας αποίκισαν ολόκληρη τη Μεσόγειο, όμως σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει ότι οι ίδιοι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της Καταλονίας ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι του μεγαλύτερου μυθικού Έλληνα ήρωα Ηρακλή.
Σύμφωνα με το μύθο, κατά τη διάρκεια της Αργοναυτικής εκστρατείας στην οποία συμμετείχαν οι μεγαλύτεροι μυθολογικοί ήρωες της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και ο Ηρακλής, μετά από μια μεγάλη καταιγίδα ένα πλοίο των Αργοναυτών κατέληξε στις ακτές της Καταλονίας. Συγκεκριμένα κατέληξε σε έναν όμορφο λόφο ο οποίος έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στους Αργοναύτες, έτσι ώστε να αποφασίσουν να ιδρύσουν μια πόλη. Την ονομασία δε, την επέλεξαν από το όνομα της σειράς του πλοίου που είχαν στην Αργοναυτική εκστρατεία, δηλαδή το 9ο στη σειρά. Έτσι με τα χρόνια το όνομα της πόλης λατινοποιήθηκε σε Barca Nona (“Ninth Ship”), δηλαδή ένατο πλοίο, και στο τέλος με την παραφθορά- Βarcelona.

Και ενώ οι κάτοικοι της Καταλονίας ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι του Ηρακλή, οι δυο πρώτες βασιλικές οικογένειες της αρχαίας Σπάρτης (Αγιαδών και Ευρυποντιδών) κατάγονταν από τους δίδυμους απογόνους του Ηρακλή, τον  Ευρυσθένη και τον Προκλή αντίστοιχα. Ο Ηρακλής θεωρούταν στην Αρχαία Σπάρτη κάτι σαν εθνικός ήρωας αλλά και προστάτης-θεός των νέων. Ο θρύλος τον ήθελε να βοηθά τον Τυνδάρεω (σύζυγο της Λήδας και πατέρα της Ωραίας Ελένης) να ανακτήσει το θρόνο του. Επίσης πιστευόταν πως εκείνος κατασκεύασε το ναό του Ασκληπιού στην πόλη (το λεγόμενο «εν Αγιαδών») ενώ οι δώδεκα άθλοι του Ηρακλέως συχνά εμφανίζονταν στη σπαρτιατική εικονογραφία.

 

Check Also

Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού αθλήματος GoalBall στη Σπάρτη

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνει Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού Αθλήματος GoalBall, …

G-EZ117CQG76