UA-49499200-1

Στήριξη των πληγέντων παραγωγών του Δήμου Ευρώτα ζητά ο Σταύρος Αραχωβίτης

Ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σταύρος Αραχωβίτης, κατέθεσε με Αναφορά στη Βουλή, χθες Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021, απευθυνόμενος στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το ομόφωνο Ψήφισμα του Δ.Σ του Δήμου Ευρώτα, με θέμα: «Ζημιές στην γεωργική παραγωγή – Ακαρπία ελαιόδεντρων – ΚΟΕ για παγετό 2021 – Αποζημίωση ΕΛΓΑ για παγετό 2021».

Στο ανωτέρω ψήφισμα επισημαίνεται η ανάγκη για άμεση οικονομική στήριξη των πληγέντων ελαιοπαραγωγών  και παραγωγών εσπεριδοειδών του Δήμου Ευρώτα, οι οποίοι υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τους φετινούς παγετούς στην περιοχή.

Με ανακοίνωσή του ο κ. Αραχωβίτης, αναφέρει ότι σύμφωνα με τους παραγωγούς η μείωση της παραγωγής στην ελιά καλαμών αγγίζει το 80% με ταυτόχρονη μείωση στην ποσότητα και την ποιότητα της ελαιοποιήσιμης ελιάς.

Παράλληλα επισημαίνει την ανάγκη σύνταξης σχετικού φακέλου από τον ΕΛΓΑ, ώστε η περιοχή να ενταχθεί σε πρόγραμμα αποζημίωσης για την ακαρπία των ελαιοδέντρων αλλά και για τις καταστροφές στα εσπεριδοειδή, μέσω των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ), τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Κάθε άλλη καθυστέρηση στις αποζημιώσεις, ενώ οι οικονομικές υποχρεώσεις των παραγωγών έχουν αυξηθεί δραματικά αυτούς τους μήνες, θα πλήξει ακόμη περισσότερο τα νοικοκυριά και την οικονομία της περιοχής».

Check Also

Διακρίσεις για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στον 9ο διεθνή διαγωνισμό γαστρονομίας

Μια εξαιρετικά τιμητική διάκριση από επαγγελματίες της γεύσης για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον 9ο …

G-EZ117CQG76