UA-49499200-1
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023

Ράλλυ Ακρόπολις: Στην κορυφαία 6αδα της RC4 το δίδυμο της Ελληνικής Αστυνομίας

Σε ένα πραγματικά απρόβλεπτο «ράλλυ των θεών» και υπό το βλέμμα της κακοκαιρίας Ντάνιελ, τα όνειρα και οι προσδοκίες  των Γιάννη Πλάγου και Άλκη Ρέντη της «Ελληνικής Αστυνομίας – ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις», μετουσιώθηκαν στην κατάκτηση της 6η θέσης στην κατηγορία RC4 στο 70ο Ράλλυ Ακρόπολις, της 12ης θέσης στην κατάταξη των Ελληνικών πληρωμάτων και στην 48η θέση στην γενική κατάταξη του εφετινού αγώνα.

Σε έναν αγώνα που επηρεάστηκε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ενώ στο μυαλό όλων ήταν οι μεγάλες καταστροφές στη Θεσσαλία που κόστισαν σε ανθρώπινες ζωές, ζωικό κεφάλαιο, καλλιέργειες και περιουσίες. Οι πρώτες ημέρες επισκιάστηκαν από τις καιρικές συνθήκες κάνοντας το τερέν αφιλόξενο και γεμάτο λάσπη και δυσκολία για τους συμμετέχοντες οδηγούς, ενώ δεν έλλειψαν και τα ευτράπελα με αποκορύφωμα την ανατροπή οχημάτων και την διακοπή διαδρομών λόγω ανευθυνότητας που επέδειξαν ορισμένοι θεατές θέτοντας εαυτούς και διοργάνωση σε κίνδυνο. Παρόλα αυτά ο πολυπόθητος τερματισμός ήρθε και το μεσσηνιακό πλήρωμα που «φλέρταρε» με μετάλλιο εν τέλει αρκέστηκε σε μια θέση στην κορυφαία 6αδα της κατηγορίας του.

Η προσπάθεια του αγωνιστικού διδύμου της Ελληνικής Αστυνομίας  με το «περιπολικό» Ford Fiesta Rally4 επισκιάστηκε από δυο λάστιχα και μια μηχανική βλάβη που στέρησαν σημαντικά σε χρόνο και χιλιόμετρα, έχοντας ως αποτέλεσμα την απώλεια μιας καλύτερης κατάταξης. Παρόλα αυτά

Όλα κρίθηκαν στην ειδική της Παύλιανης

Στις ειδικές του Σαββάτου οι ελπίδες για κάτι πολύ δυνατό στο βάθρο «έσβησαν» λίγο πριν την Ειδική Διαδρομή της Παύλιανης… Μηχανική βλάβη που κυριολεκτικά ακινητοποίησε το Ford Fiesta Rally4  παρά τις προσπάθειες του διδύμου της ΕΛ.ΑΣ. που έγιναν υπό τις οδηγίες της Ομάδας Αγωνιστικής Υποστήριξης  SV Motorsport, δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Ξεκινήσαμε το πρωί με ζωηράδα, έτοιμοι να απολαύσουμε τα 142 αγωνιστικά χιλιόμετρα της ημέρας και αποφασισμένοι να «μαζέψουμε» τον χρόνο και τις θέσεις που χάσαμε από τα λάστιχα της προηγούμενης μέρας, έχοντας βάλει στόχο να πιάσουμε την δεύτερη θέση. Αυτό τουλάχιστον ήταν το πλάνο μας! Όμως πριν μπούμε στην ειδική της Παύλιανης, σταματήσαμε για να ετοιμαστούμε κι εκεί το αυτοκίνητο σταμάτησε να λειτουργεί. Με ό,τι εργαλεία είχαμε το παλέψαμε, όμως το αμάξι αρνείτο να πάρει μπροστά…» είπε ο Γιάννης Πλάγος. Με τον χρόνο να «τρέχει»και να πιέζει την όλη κατάσταση, εν τέλει ελήφθη η απόφαση να χρησιμοποιήσουν τον κανονισμό «super rally» γεγονός που κόστισε συνολικά 30 λεπτά σε 6 ειδικές (5 λεπτά ανά Ειδική βάσει κανονισμού). Λεπτά που χάθηκαν όπως και «οι ελπίδες για να ανακτήσουμε τις θέσεις» είπε χαρακτηριστικά ο έμπειρος οδηγός μην κρύβοντας την απογοήτευσή του.

Οι ατυχίες ωστόσο συνεχίστηκαν… Απομένοντας τρεις ειδικές και οι ελπίδες «ζωντανές», στο πρωινό μίτινγκ της Κυριακής η απόφαση της ομάδας ήταν ομόφωνη με τον Γιάννη Πλάγο να μεταφέρει το feeling της στιγμής, λέγοντας πως όλοι ήθελαν «…να το παλέψουμε μέχρι τέλος σε «Ταρζάν» και στις δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές των 9 χιλιομέτρων στη Γραμμένη».

Στην μεγάλη διαδρομή του «Ταρζάν» το ξεκίνημα του «περιπολικού» Ford Fiesta Rally4 έγινε με εντυπωσιακά περάσματα από τα σημεία όπου ο κόσμος είχε «στήσει» κερκίδα, ωστόσο οδεύοντας προς τη Γραμμένη ήρθε μια ακόμη απογοήτευση! Η διαδρομή «κόπηκε» λόγω του υπερβολικού κόσμου, με πάρα πολλούς θεατές και από την Καλαμάτα, αλλά και της ανατροπής ενός οχήματος.

Ακολουθήσε η επιστροφή στο σέρβις, όπου μετά την αλλαγή λάστιχων έγινε ανασυγκρότηση δυνάμεων εν όψει της Γραμμένης για την οποία οι προσδοκίες των Πλάγου και Ρέντη ήταν πολλές. Η αισιοδοξία υπήρχε και ο στόχος ήταν να επαναλάβουν την πολύ καλή εμφάνιση της Παρασκευής, όταν βρίσκονταν στην δεύτερη θέση πετυχαίνοντας καλούς χρόνους. Νέα απογοήτευση  όμως ήρθε με το «κόψιμο» (ξανά) της διαδρομής όπου είχε «τουμπάρει» ένα αυτοκίνητο. Το γεγονός που στέρησε αυτές τις ελπίδες από τον Γιάννη Πλάγο και τον Άλκη Ρέντη που τελικά έφθασε 6ο στην ράμπα του τερματισμού αντικρίζοντας την καρό σημαία να ανεμίζει.

Υπερηφάνεια για μια προσπάθεια που από την αρχή ξεχώρισε

Το συναίσθημα που κυριαρχεί είναι αυτό της υπερηφάνειας για την μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε και ολοκληρώθηκε παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια. Ο Γιάννης Πλάγος και ο Άλκης Ρέντης έβαλαν τα δυνατά τους και κατόρθωσαν να κερδίσουν τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα όσων δήλωσαν παρόντες στον εφετινό επετειακό αγώνα.

Μια προσπάθεια που από την αρχή ξεχώρισε. Μια ομάδα από την επαρχία που είχε την στήριξη μιας ολόκληρης πόλης βρέθηκε στον ιερό βράχο της ακρόπολις να διεκδικεί με αξιώσεις και πάθος έναν καλό τερματισμό, με το Γιάννη Πλάγο να δηλώνει:

Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Ελληνική Αστυνομία, τον strategic partner την εταιρεία Ad Momentum Racing Team του Τζόν Χρήστου, τον μέγα χορηγό μας Varelas Home Design και τον Νάσο Αθανασίου με την Athanasiou group και το ΑΘΗΡ, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, την Kumho Motorsports, την V- Team Project του μάνατζερ Στέλιο Φάκαλη, την Astir Winnery, την SV Motosports για την πολύτιμη υποστήριξή της στον αγώνα, το βιβλιοπωλείο Καρολεμέας και τους χορηγούς επικοινωνίας μας το Best Media Group και το περιοδικό «4 Τροχοίˑ που μας βοήθησαν να απολαύσουμε αυτό το φανταστικό ταξίδι του ΕΚΟ Ακρόπολις 2023  με όλα ευτράπελα.

Σίσσυ Τριάντου
Δημοσιογράφος BEST MEDIA GROUP
Best TV Πελοποννήσου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*