UA-49499200-1

Πραγματοποιήθηκε στη Δυτική Μάνη το πρώτο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

Το πρώτο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου 2022, στην έδρα της Kalliergon, στο Νεοχώρι της Δυτικής Μάνης στην περιοχή «Γονάτσα».

Ένα δίωρο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής, με τη συγγραφέα Έλενα Μαρούτσου. Η συγγραφέας, που κέρδισε τις καρδιές όλων από το πρώτο λεπτό, έκανε μια εισαγωγή στη λογοτεχνία και τα είδη της. Ακολούθησε μια άσκηση, όπου οι συμμετέχοντες ακροβολισμένοι σε γωνιές του χώρου, εμπνεύστηκαν, έγραψαν και στη συνέχεια, μοιράστηκαν ένα δικό τους κείμενο. Μια μικρή βουτιά στη δημιουργική γραφή σε έναν χώρο ατμοσφαιρικό, ιδανικό για μοναδικές εμπειρίες έμπνευσης και δημιουργίας.

Για το καλωσόρισμα προσφέρθηκε φρέσκο σπιτικό λικέρ φραγκόσυκου, σπιτική βυσσινάδα και γλυκίσματα, μιας και ήταν μια γιορτινή μέρα για την Καλλίεργον, η επίσημη πρώτη δράση της στην έδρα της. Για την ενίσχυση της έμπνευσης, ένα μικρό δώρο. Χειροποίητα πουγκάκια με πέντε αρωματικά βότανα του κήπου (λεβάντα, βασιλικό, δυόσμο, μέντα και αρμπαρόριζα). Διακόσια ογδόντα πέντε φραγκόσυκα (μετρήθηκαν ένα ένα), από τη μεγάλη φραγκοσυκιά του κήπου μοιράστηκαν, ως κατευόδιο, σε όλους τους συμμετέχοντες.

Το μεγάλο όμως κέρασμα ήταν αυτό που είχαν υποσχεθεί οι διοργανωτές!  Ένα υπέροχο, μοναδικό ηλιοβασίλεμα, με πανοραμική θέα στον Μεσσηνιακό κόλπο. (Τα στιγμιότυπα στη σχετική ενότητα της ιστοσελίδας επιβεβαιώνουν τα γραφόμενα:  https://el.kalliergon.com/creative-writing-workshop)

Όλοι οι συμμετέχοντες, γεμάτοι από τη χαρά της δημιουργίας και της ευφορίας που δημιούργησε μέσα τους όλη αυτή η εμπειρία, εκφράσανε την επιθυμία τα εργαστήρια αυτά να συνεχιστούν, με κάθε τρόπο. Mέσα στο επόμενο διάστημα, σχεδιάζονται παρόμοια εργαστήρια με την Έλενα Μαρούτσου, πότε δια ζώσης και πότε online. Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα της Καλλίεργον, γιατί η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική!

Check Also

Δ. Μονεμβασίας: Σύλληψη ατόμου για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Συνελήφθη, χθες (11.4.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού …

G-EZ117CQG76