UA-49499200-1

Πνευματικές διαδικτυακές συζητήσεις οργανώνει η Ιερά Μητρόπολη μας

Πνευματικές ομιλίες οργανώνονται από την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, κάθε Κυριακή στις 7:00 το απόγευμα, ζωντανά μέσω διαδικτύου στην πλατφόρμα ZOOM. Σκοπός των ομιλιών είναι η σύναψη εν Χριστώ κοινωνίας μέσα από τα σύγχρονα μέσα που παρέχει η τεχνολογία, σε μία εποχή που εύκολα το πρόσωπο αποξενώνεται.

Οι ομιλίες πνευματικής ενίσχυσης, σε καιρούς αστάθειας, θα έχουν γενικό θέμα: « «Ἀληθεύοντες ἐν Ἀγάπη» – Η αλήθεια και τα διδάγματα  του Ευαγγελίου  μέσα από τις παραβολές του Κυρίου μας». Ομιλητές θα είναι κατά περίπτωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, οι Ιεροκήρυκες και οι κήρυκες του Θείου Λόγου της Ιεράς Μητροπόλεως μας και άλλα πρόσωπα, με πνευματική και επιστημονική κατάρτιση.

Η έναρξη θα γίνει την προσεχή Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020, με γενικό θέμα «Προετοιμασία της του Χριστού Γεννήσεως». Ομιλητές θα είναι οι κύριοι:

Χρήστος Καρύδης, Επίκουρος καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου, Διευθυντής Σχολής Αγιογραφίας «Φώτης Κόντογλου» Ι.Μ.Μ.Σ, με θέμα  «Η εικονογραφική απεικόνιση της γεννήσεως του Χριστού».
Παναγιώτης Χρόνης, Μουσικολόγος, Διευθυντής Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Πέτρος ο Λακεδαιμόνιος» Ι.Μ.Μ.Σ, με θέμα  «Σχόλια και υμνολογικές προσεγγίσεις σε Τροπάρια του Όρθρου της εορτής των Χριστουγέννων».

Κατά την διάρκειά των ομιλιών, θα υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης έγγραφων ερωτήσεων επί του θέματος. Μετά το πέρας της ομιλίας θα δίνονται οι ανάλογες απαντήσεις.

Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο email: kyklosimspartis@outlook.com, ή στο τηλ. 6947965170. Στο μήνυμα θα πρέπει να περιέχονται: α) Ονοματεπώνυμο, β) Έτος γεννήσεως, γ) Τόπος Κατοικίας- Ενορία, δ) Ιδιότητα (Προαιρετικά, πχ. Ιερέας/ κατηχητής/ Ιδ. Υπάλληλος/ κλπ.), ε) Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αριθμός κινητού τηλ. για αποστολή των συνδέσμων συμμετοχής στην τηλεσυνάντηση. Σε απάντηση της αιτήσεως, ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει ηλεκτρονικά τους συνδέσμους συμμετοχής των ομιλιών του τρέχοντος μηνός.

Check Also

Έκθεση φωτογραφίας για τον Καβομαλιά στην πινακοθήκη Αχιλλέα Βαρβαρέσου

Μια μοναδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Καβομαλιάς: από φως και πέτρα», πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην …

G-EZ117CQG76