UA-49499200-1

Ο Ivan Cudin νικητής του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ για τρίτη φορά

27.9.2014_Ο Ivan Cudin νικητής του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ για τρίτη φορά
Ατομικό ρεκόρ για τον σπαρταθλητή από την Ιταλία

Στις 5.29΄ τα ξημερώματα άγγιξε τον τερματισμό ο Ιταλός Ivan Cudin, επιτυγχάνοντας την τρίτη του νίκη στη διοργάνωση του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ και την καλύτερη ατομική του επίδοση.

Ο υπερμαραθωνοδρόμος, που από νωρίς πήρε το προβάδισμα, κάλυψε με άνεση την απόσταση των 246 χιλιομέτρων και ολοκλήρωσε τελικά τον αγώνα σε χρόνο 22:29:29. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του ήταν 22:57:40 το 2011, ενώ στην πρώτη του νίκη το 2010 είχε τερματίσει σε 23ώρες και 3 λεπτά.
Στη γραμμή του τερματισμού, βρέθηκε -παρά την ώρα- πλήθος κόσμου για να τον υποδεχτεί με επευφημίες και χειροκροτήματα, και ο Cudin τους ευχαρίστησε με το γνωστό ευγενικό του χαμόγελο και πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες. Στις πρώτες του δηλώσεις μίλησε για την αγάπη που έχει για τον συγκεκριμένο αγώνα και τη διαδρομή και δήλωσε «λίγο κουρασμένος» αστειευόμενος με τους δημοσιογράφους. Μοιράστηκε αρκετές σκέψεις, κράτησε όμως για τον εαυτό του το μήνυμα που εκφράζει το επίτευγμα της νίκης.
Στη συνέχεια του αγώνα, δεύτερος τερμάτισε στις 7 το πρωί ο Γερμανός Florian Reus, σε χρόνο 23:57:13 και ακολουθεί ο Πολωνός Andrzej Radzikowski, ο οποίος στις 7.10΄ πέρασε το 232ο χιλιόμετρο.
Στις γυναίκες, πρώτη βρίσκεται η Szilvia Lubics από την Πολωνία, δεύτερη η Katalin Nagy από τις ΗΠΑ και τρίτη η Esnaola Eva από την Ισπανία.
Από τους Έλληνες συμμετέχοντες, την μεγαλύτερη απόσταση έχει καλύψει πρώτος ο Γιάννης Κουρκουρίκης, ενώ οι δύο σπαρτιάτες Σταύρος Σταυρόπουλος και Τάσος Τσουλόγιαννης έχουν περάσει το δύσκολο τμήμα του όρους Σάγκα και συνεχίζουν την πορεία τους.

 

Πηγή: lakonikos.gr

Check Also

40ος Μαραθώνιος Αθήνας: Δυναμική παρουσία αθλητών από Μολάους

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος οι αθλητές των Μολάων στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, ο …

G-EZ117CQG76