UA-49499200-1

Ο “μοναχικός πολυπράγμων” Νίκος Δήμου στο Μουσείο Μπενάκη

15.9.2015_Ο  μοναχικός πολυπράγμων Νίκος Δήμου

Ένας πολυβραβευμένος και πολυγραφότατος συγγραφέας φιλοξενείται στο Μπενάκη σε μια έκθεση με πλούσιο υλικό.

Με την ευκαιρία των 80 του χρόνων, το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει τον δημοσιογράφο και όχι μόνο Νίκο Δήμο που δούλεψε πάντα στο περιθώριο, δημοσιογραφεί ανελλιπώς και με επιτυχία επί 36 χρόνια, αλλά δεν έγινε καν μέλος της ΕΣΗΕΑ, έγραψε και κυκλοφόρησε 64 βιβλία, έλαβε θετικές κριτικές, πούλησε πάνω από μισό εκατομμύριο αντίτυπα, αλλά αναγνωρίστηκε περισσότερο στο εξωτερικό, όταν μεταφράστηκαν βιβλία του.

Εκτός από συγγραφέας, επιφυλλιδογράφος και χρονογράφος, εργάστηκε ως δημιουργός καιπαρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, φωτογράφος, διαφημιστής, καθώς και τεχνολόγος σχολιαστής σε θέματα υπολογιστών, αυτοκινήτου και φωτογραφίας. Αλλά και στην συγγραφική του δουλειά ασχολήθηκε με όλα τα είδη: ποίηση, δοκίμιο, πεζό, φιλοσοφία και σάτιρα.

Στην έκθεση παρουσιάζονται όλα του τα βιβλία στις πολλαπλές ελληνικές και ξένες εκδόσεις τους, στοιχεία αρχείου και αλληλογραφίας, ανθολογία από κριτικές και γνώμες, η πορεία μερικών δημιουργιών όπως “Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας” ή το “Δεν Ξεχνώ”, μεγάλη έκθεση φωτογραφίας, επιλογή διαφημίσεων, καθώς και αποσπάσματα από τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Με την ευκαιρία της έκθεσης κυκλοφορεί και αφιέρωμα 200 σελίδων με ανθολογία κειμένων του Νίκου Δήμου, φωτογραφίες και κριτικά δοκίμια και απόψεις. Ο Νίκος Δήμου έχει παραχωρήσει το αρχείο της δουλειάς του στη διαφήμιση στο Ινστιτούτο Επικοινωνίας, ενώ είναι επίτιμο Μέλος της ΕΔΕΕ. Οι δύο φορείς υποστηρίζουν την έκθεση, θέλοντας να τιμήσουν τη συνεισφορά του στο επάγγελμα της επικοινωνίας. Η επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στην Μαρία Δημητριάδη και ο σχεδιασμός της στον Παύλο Θανόπουλο.

Info
Νίκος Δήμου, ο “μοναχικός πολυπράγμων”
Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς 138
Εγκαίνια: 28 Σεπτεμβρίου 2015,20:00
Διάρκεια έκθεσης: 24.09 έως 8.11.2015

 

Πηγή: clickatlife.gr

 

Check Also

Δύο βιβλία με άρωμα Κρήτης σε audiobooks του Ορέστη Μανούσου

Δύο νέα audiobooks  με άρωμα Κρήτης, έρχονται να προστεθούν στην ακουστική βιβλιοθήκη των Εκδόσεων Anubis …

G-EZ117CQG76