UA-49499200-1

Ξεκινά η μελέτη κατασκευής αναβατόριου για την Άνω Πόλη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο Μονεμβασίας συνάντηση εργασίας, στα πλαίσια εκπόνησης της μελέτης για την κατασκευή αναβατόριου που θα συνδέει το χώρο έξω από την κεντρική πύλη της Κάτω Πόλης με την Άνω Πόλη.

Είναι έργο που θα επιτρέψει την προσβασιμότητα σε πολλές ομάδες συνανθρώπων μας, Έλληνες και ξένους που μέχρι τώρα τους ήταν δύσκολο ή και απαγορευτικό να επισκεφθούν την Άνω Πόλη με άνεση και ασφάλεια. Εκτός αυτού θα διευκολυνθεί και η μεταφορά υλικών των τόσο αναγκαίων για τις εργασίες αναστήλωσης.

Η μελέτη εκπονείται με προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Μονεμβασίας και της Αναπτυξιακής ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΕ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν: Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας οι αρχαιολόγοι Δανάη Χαραλάμπους, Γιώτα Σκάγκου και η αρχιτέκτων Ντίνα Ντουβή και από την ομάδα μελετητών οι Ανδρέας Αντωνόπουλος  που ήταν και ο τεχνικός σύμβουλος για το έργο του αναβατορίου στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και ο αρχιτέκτων Παναγιώτης Προύσαλης.

Στην ομάδα συμβούλων της μελέτης συμμετέχουν και γνωστά ονόματα Ελλήνων και ξένων μελετητών, όπως ο Εδουάρδος Κάστρο, Dr Αρχιτέκτων, Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ., Ανδρέας Αντωνόπουλος, Συγκοινωνιολόγος, σύμβουλος και Παναγιώτης Προύσαλης, Αρχιτέκτων AAD Columbia University, μελετητής.

Η ομάδα μελετητών παρουσίασε τις δυο εναλλακτικές λύσεις για το αναβατόριο, σταθερής τροχιάς (Α) και εναέριο(Β), ενώ παράλληλα, συμφωνήθηκε το περιεχόμενο της πρώτης φάσης μελέτης, η οποία θα υποβληθεί στις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για έγκριση χωροθέτησης, προκειμένου στη συνέχεια να εκπονηθεί η οριστική μελέτη.

Check Also

Στον υπουργό Ναυτιλίας Τριχείλης και Δαβάκης για την ΑΕΝ της Νεάπολης

Συνάντηση πραγματοποίησαν ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, με τον …

G-EZ117CQG76